Επιλογή Σελίδας

Τη Μεγάλη Τετάρτη του 1976 στο γήπεδο των Μουδανιών ο Αιγινιακός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον τοπικό ΠΟ, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής μέρας του Ειδικού Πρωταθλήματος των πρωταθλητών και δευτεραθλητών ομάδων των ενώσεων της σεζον 1975-76, για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια των Αιγινιωτών, που άγγιξαν και τη νίκη, για να κάνουν την μεγάλη υπέρβαση στη συνέχεια, ανεβαίνοντας πρώτη φορά στην ιστορία τους στη δεύτερη θέση τάξει κατηγορία της χώρας μας.

Οι κυανολεύκοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚΔΜ, με φρενήρη πορεία και έχοντας προπονητή στο μεγαλύτερο διάστημα τον Αλέκο Χελιδώνη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο (τον διαδέχθηκε ο αείμνηστος Βαγγέλης Καραφουλίδης), οι εκπληκτικές εμφανίσεις συνεχίστηκαν ως επί το πλείστον στις αναμετρήσεις με τις ομάδες: ΠΟ Μουδανιών, Νίκη Πολυγύρου από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, Νέα Γενεά Νικομήδειας, επίσης από την ΕΠΣΚΔΜ, Θύελλα Σερρών και Εθνικό Σιδηροκάστρου από την ΕΠΣ Σερρών, με τον τελευταίο ν’ ανέρχεται στη Β’ εθνική κατηγορία… “πάνω στο νήμα”.

Μάλιστα ο “τραγικός” επίλογος γράφτηκε για τον Αιγινιακό στο φινάλε γνωρίζοντας οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Πολύγυρο μπροστά σε 4000 θεατές με 0-2 και το γεγονός αυτό επωφελήθηκε το Σιδηρόκαστρο και πήρε τη “βίζα ανοδου”, ενώ λίγο καιρό πριν η σερραική ομάδα είχε συντριβεί στο Αιγίνιο (4-0), με καρέ τερμάτων του Γιώτη Αργυρόπουλου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
ΠΟ Μουδανιών – Αιγινιακός 0-0, 0-2
Αιγινιακός – Ν. Γενεά Νικομήδειας 2-0, 1-0
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Αιγινιακός 2-0, 0-4
Αιγινιακός – Θύελλα Σερρών 1-0, 0-0
Νίκη Πολυγύρου – Αιγινιακός 5-2, 2-0

Με τη ευκαιρία του σημερινού μας αφιερώματος να σημειώσουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα…

Παιχνίδια της “στρογγυλής θεάς” άραγε; Αφού στις 15 Μαΐου, πάλι ημέρα Τετάρτη (σύμπτωση, το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη μεταβαίνει στα Μουδανιά, όπου θ’ αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα σ’ ένα κρίσιμο ματς, για το μίνι Περιφερειακό Πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων ανόδου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, αυτή τη φορά.

Με οδηγό την τεράστια ιστορική της διαδρομή η ομάδα του Αιγινίου θέλει όσο τίποτε άλλο να επιστρέψει στα Εθνικά πρωταθλήματα και εμείς το ευχόμαστε ολοψυχα και ελπίζουμε βάσιμα ότι θα τα καταφέρει.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 1974-75 75"

Στη φωτογραφία ο Αιγινιακός της τότε εποχής. Όρθιοι από αριστερά: Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Σάκης Τσολακίδης, Γιώργος Αραμπατζής, Σωτήρης Νιζαμόπουλος, Τάσος Πραντσίδης, Στάθης Ψωμιάδης (οι Σωτήρης Νιζαμόπουλος, Τάσος Πραντσιδης και Σάκης Χιονάς, που δεν εικονίζεται, δεν ζουν πια)

Καθήμενοι από αριστερά: Χρήστος Τριανταφυλλίδης, Αργύρης Μηνούδης, Γιώργος Χατζηγιοβανάκης, Χρήστος Τερζής, Σωτήρης Χατζηγιοβανάκης.

Υ.Γ. Μπορεί η φωτό να είναι από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο όμως το ρόστερ ήταν σχεδόν ίδιο, προσθέτοντας και τους Κώστα Πελοπίδα, Γιώργο Μεντίζη, Αντώνη Ιορδανίδη, Βασίλη Χατζηγεωργίου, Χρήστο Πετρακίδη, Γιάννη Αργυρόπουλο και τον γκολκίπερ Ραπτόπουλο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This