Επιλογή Σελίδας

Απίθανος, μοναδικός, τρομερός Απόστολος Παπαστάμος

Μια κούρσα που θα μείνει στην ιστορία, ένας τελικός που θα τον θυμάται ο Απόστολος Παπαστάμος και θα έχει πολλά να πει…

Ο τελικός στα 400μ μικτή ατομική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Μέσα σε 4:10.83, όσο είναι ο εκπληκτικός χρόνος που σημείωσε, τα πέτυχε όλα: αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (0 ίδιος το μακρινό 2019 είχε σημειώσει 4:11.93 το παγκόσμιο της Βουδαπέστης) και πήρε ταυτόχγρονα το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (4:12.50 το όριο). Τους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του (14ος το 2021 στο Τόκιο). Το ήθελε πολύ, το κυνήγησε πολύ, το άξιζε, δικό του. Στη τελευταία ευκαιρία που είχε καθώς στις 23/6 κλείνει η προθεσμία. Πλέον, δεν τη χρειάζεται…

Από το ξεκίνημα μπήκε να κάνει τη κούρσα της ζωής του. Και την έκανε. Οι Ούγγροι Χόλο και Μπόζορι μετά τα 150 μέτρα τον έχασαν. Ούτε τα…πόδια του δεν αισθάνονταν, ο Παπαστάμος δεν κολυμπούσε αλλά…πετούσε. Τρομερός στο ύπτιο και τη πεταλούδα, απολαυστικός στο ελεύθερο, όλη η προσπάθειά του μοναδική.

Ο Δανιήλ Γιουρτζίδης έδωσε και αυτός τον καλύτερο εαυτό του και τερμάτισε στην 4η θέση με ατομικό ρεκόρ, 4:16.64.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Από τα χέρια του προέδρου της European Aquatics, Αντόνιο Σίλβα, ο εκπληκτικός Απόστολος Παπαστάμος, πήρε το χρυσό μετάλλιο για την μεγάλη νίκη του στα 400μ μικτή ατομικη στο πρωτάθλημα Ευρώπης στο Βελιγράδι.

Στις εξέδρες του ανοιχτού κολυμβητηρίου ήταν αρκετοί οι Έλληνες, κάποιοι και με μπλουζάκια που σχημάτιζαν το όνομα του νέου πρωταθλητή Ευρώπης, και οι οποίοι τον αποθέωσαν. 

Ο προπονητής του, Παναγιώτης Βελέντζας ήταν ο πρώτος που τον έσφιξε στην αγκαλιά του…Ξέρει πολύ καλά τον αγώνα που έκανε ο πρωταθλητής του να φτάσει μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This