Επιλογή Σελίδας

Με τους τελικούς στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15/4 η πρώτη φάση του 74ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε 12-15 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 αθλητών και αφορούσε στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων, Ανδρών –Γυναικών, και Ελαφρών Βαρών.

Το τέλος της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης της κωπηλασίας, βρήκε τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης να πανηγυρίζει για μια ακόμη χρονιά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα του σκιφ γυναικών από την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Νικολαΐδου. Το χρυσό μετάλλιο που με άνεση κατέκτησε η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης παρά την τενοντίτιδα που την ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα, ήρθε να προστεθεί στο αργυρό μετάλλιο που είχε κατακτήσει το Σάββατο 14/4 η Βαλκανιονίκης του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Κούρτη, στο σκιφ νεανίδων.

Συνολικά η εμφάνιση της πολύ νεανικής ομάδας του Ν.ΟΚΑΤ. που αποτελούνταν από 11 άτομα υπό την καθοδήγηση του Προπονητή Γ. Μπικογιάννη, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική , αφού από τα 8 πληρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ.  τα 6 κατάφεραν να προκριθούν και να συμμετάσχουν στους μεγάλους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Τέταρτος στον μεγάλο τελικό του σκιφ εφήβων τερμάτισε ο Βαλκανιονίκης του Ν.Ο.ΚΑΤ. Σωτήρης Νάστος, σε μια κούρσα για γερά νεύρα που το αποτέλεσμα κρίθηκε στο φωτο φίνις.

Επίσης στην τέταρτη θέση τερμάτισε και  το πλήρωμα της τετρακώπου εφήβων, αποτελούμενο από τους παίδες Κετσιτζόγλου Κωνσταντίνο, Ζιώγα Κωνσταντίνο, Ντέιβι Κωνσταντίνο και Τοστσίδη Νικόλαο.

Επιτυχημένη και η προσπάθεια του Σωτήρη Νάστου στην κατηγορία Νέων Ανδρών, που κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος και να τερματίσει στην 5η θέση.

Οι κορασίδες Μαρέτη Βασιλική και Καριπίδου Βασιλική,  στον τελικό του διπλού σκιφ νεανίδων τερμάτισαν στην έκτη θέση, ανταποκρινόμενες πολύ θετικά στην πρόκληση της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Οι παίδες Καριπίδης Σάββας και Παπανάκος Δημήτρης, αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12)του διπλού σκιφ Εφήβων όπου και με ιδιαίτερη άνεση κατέκτησαν την 1η θέση.

Τέλος στην 2η θέση του μικρού τελικού του σκιφ Ανδρών τερμάτισε ο Νάστος Σωτήρης (9ος στην κατάταξη).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This