Επιλογή Σελίδας

Του Μάκη Δούβαλη

Αναμφισβήτητα αυτό που έκανε ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος τη φετινή χρονιά στα Δωδεκάνησα, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο… Δύο τίτλοι, που μπορούν να γίνουν τρεις, πέντε τελικοί και ένα φάιναλ-φορ που… έπεται δεν είναι «φτωχός» απολογισμός. Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε για τη ροδίτικη ομάδα, η οποία φέτος «απογειώθηκε» στις ακαδημίες της, βάζοντας ψηλά τον πήχη και προσθέτοντας τρόπαια στη συλλογή της.

Το εφηβικό και το παιδικό τμήμα του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος κατέκτησαν τον τίτλο, οι νεανίδες και οι κορασίδες του ηττήθηκαν στον μεγάλο τελικό, ενώ ακολουθεί η «μάχη» του ανδρικού τμήματος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Γ’ Εθνική, καθώς και το φάιναλ-φορ των παγκορασίδων. Μόνο το τμήμα των παμπαίδων έμεινε εκτός φάιναλ-φορ στα Δωδεκάνησα, κι αυτό την τελευταία αγωνιστική…

Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι, αλλά σκληρή δουλειά και μόνο…

Το προπονητικό επιτελείο του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (Ρούλης Αλμπάνης, Μαρία Λαού, Γιώργος Αποστολίδης) «τρέχει» σε συνεργασία με τη διοίκηση του συλλόγου όλο το εγχείρημα στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, στο οποίο στο παρελθόν είχαν διεξαχθεί μεγάλες πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διοργανώσεις.

Δεκάδες παιδιά προπονούνται στις ακαδημίες των «ερυθροκίτρινων», που βρίσκονται σταθερά σε ανοδική τροχιά, με τη διοίκηση του προέδρου Μιχάλη Χατζηνικήτα και των συνεργατών του να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην παραγωγική διαδικασία. Μάλιστα από φέτος στην ανδρική ομάδα, αγωνίζεται και ο Γιώργος Αποστολίδης (είναι και προπονητής στους παμπαίδες), ο οποίος στο παρελθόν είχε παίξει και στον Παναθηναϊκό και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος στο τοπικό μπάσκετ της Δωδεκανήσου.

Ο προπονητής της ανδρικής, εφηβικής και παιδικής ομάδας Ρούλης Αλμπάνης, ο οποίος επέστρεψε στη Ρόδο ως προπονητής (είχε φορέσει ως αθλητής τη φανέλα του Κολοσσού στη Β’ Εθνική), μίλησε για τη φιλοσοφία που διέπει το προπονητικό επιτελείο και το σωματείο.

«Από την πρώτη στιγμή η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να αποτελέσουν τη βάση του ανδρικού τμήματος οι αθλητές της εφηβικής μας ομάδας και να πλαισιωθούν από λίγους αλλά ποιοτικούς πιο έμπειρους παίκτες. Πιστεύω ότι οι νεαροί αθλητές μπορούν να γαλουχηθούν και να ανδρωθούν σε μία ανδρική ομάδα, μέσα από μία πορεία πρωταθλητισμού και όχι μόνο με χρόνο συμμετοχής. Τα τελευταία χρόνια το ανδρικό τμήμα του συλλόγου ήταν σάκος του μποξ, γιατί έπαιζαν μόνο οι έφηβοι. Δεν κερδίζουν όμως κάτι απ’ αυτό. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να προσθέσουμε και κάποιος άνδρες ηλικιακά για να μπορέσουν να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες και εικόνες».

Η ανδρική ομάδα του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, στην οποία αγωνίζεται και ο Γιώργος Αποστολίδης, διεκδικεί το τρόπαιο του πρωταθλητή Δωδεκανήσου.

Και φτάνουμε στις επιτυχίες του εφηβικού και του παιδικού τμήματος: «Θεωρώ ότι μας βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά είχαν εικόνες και αγωνιστικές παραστάσεις από το ανδρικό τμήμα. Είχαμε βάθος πάγκου, περισσότερα παιχνίδια και οι μεγάλοι καθοδήγησαν ιδανικά τους μικρούς. Το ίδιο ισχύει ακριβώς και για τους παίδες, που έπαιζαν στο εφηβικό τμήμα και κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο. Είχαν χρόνο συμμετοχής με τους έφηβους και περισσότερα παιχνίδια, φτάνοντας μέχρι το τέλος. Το σημαντικό μέσα από την παραγωγική διαδικασία είναι τα παιδιά να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος, να χαίρονται που παίζουν μπάσκετ και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή».

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This