Επιλογή Σελίδας

Του Θεόφιλου Ψυχογιού

Σε ένα διαφορετικό ρόλο δείχνει να καθιερώνεται στα 35 του, σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, όπου τον συνηθίσαμε στο «10», ο Ανδρέας Τάτος στον Πιερικό.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός στα δυο τελευταία ματς των «μελανόλευκων» αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας καλή απόδοση.

Ανδρέας Τάτος, Πιερικός
Credits ΣΦΚ Πιερικός 1961 Facebook

Η αρχή έγινε στο 2-2 στη Λευκάδα με τον Τηλυκράτη και η συνέχεια στο χθεσινό 4-0 εντός με τον Άρη Φιλιατών. Και μπορεί ο Τάτος σε αυτά τα δυο ματς να μη βρήκε δίχτυα, αλλά άνοιξε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, δίνοντας νέες «πτυχές» στο παιχνίδι για τους Κατερινιώτες, με την ποιότητα, την εμπειρία του και τις κινήσεις που έχει στο… ρεπερτόριό του για να ανταποκριθεί στο ρόλο και τα ζητούμενα της θέσης.

Πιερικός, Ανδρέας Τάτος
Credits ΣΦΚ Πιερικός 1961 Facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περικλής Αμανατίδης είχε βάλει στο «9» τον Ανδρέα Τάτο και στο παρελθόν, στη συνεργασία τους στην Καλαμάτα.

Βεβαίως, το χειμώνα από τον Πιερικό αποχώρησε ο Μιχάλης Μπαστακός, με προορισμό τη Μύκονο, ενώ παρά τις αναζητήσεις για σέντερ φορ στις μεταγραφές δεν προχώρησε κάτι, αφού δε βρέθηκε κάτι αξιόλογο και κυρίως… διαθέσιμο (οι φορ που ενδιάφεραν δε μπόρεσαν να μείνουν ελεύθεροι).

H καλύτερη επίθεση στον όμιλο-Ξεχωρίζουν Κέρι και Χρ. Παπαδόπουλος

Πιερικός
Credits ΣΦΚ Πιερικός 1961

Ο Πιερικός συνεχίζει το… κυνήγι της πρωτοπόρου Αναγέννησης Καρδίτσας από το «-2» και 13 στροφές πριν το φινάλε. Πολλά αναμένεται να κριθούν στο ντέρμπι των δυο ομάδων στην Κατερίνη, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Οι «μελανόλευκοι» πάντως διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στον όμιλο, με 47 γκολ ενεργητικό έναντι 43 των Θεσσαλών, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν οριακά την καλύτερη άμυνα, με 6 γκολ παθητικό, έναντι 7 του Πιερικού.

Πιερικός

Όσο για τον Τάτο, έχει ήδη 5 γκολ φέτος, ενώ για την κορυφή της επίθεσης στο ρόστερ υπάρχουν ο έμπειρος Αλέξανδρος Σεχολάρι (πρώτος σκόρερ του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου στην πορεία ανόδου πέρυσι), με 4 γκολ φέτος και ο Έντρι Ματζαλάκου.

Πιερικός
Credits ΣΦΚ Πιερικός 1961 Facebook

Βέβαια, τη… δουλειά κάνουν κυρίως μεσοεπιθετικοί (εξτρέμ και «10»), όπως ο Λόρενς Κέρι που είναι πρώτος σκόρερ στον όμιλο συνολικά με 16 γκολ και ο Χρήστος Παπαδόπουλος που έχει άλλα 9 γκολ, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και άλλοι παίκτες πρώτης γραμμής από τη μέση και μπροστά, όπως Λαγός, Κραγιόπουλος, Ίννος, Γατόπουλος κ.α.

Σειρά για τον Πιερικό έχει η νίκη στα χαρτιά με τον Αστέρα Πετριτή και ακολούθως ο εντός έδρας αγώνας με την Ανθούπολη.

Πηγή: Monobala