Επιλογή Σελίδας

Η ΕΠΣ Πιερίας κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων κάτω των 16 ετών για την αγωνιστική περίοδο 2023-24, επικρατώντας 2-1 της ΕΠΣ Μακεδονίας στον μικρό τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών.

Παρότι δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις στο 1ο ημίχρονο, η ΕΠΣ Πιερίας προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό γκολ στο 36ο λεπτό, όταν ο Μπόζογλου με  μακρινό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλλη.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, η ΕΠΣ Μακεδονίας πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 55ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Μαυρέλη, ύστερα από απόκρουση του Παγιώτα σε σουτ του Βαριόπουλου. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά στο 87ο λεπτό ο Θεοδωρίδης με δυνατό σουτ από τη μεγάλη περιοχή χάρισε τη νίκη στην ΕΠΣ Πιερίας και παράλληλα την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΠΣ Κ-16.

Διαιτήτευσε ο Μελέτης Γιουματζίδης (Πέλλας) με βοηθούς τον Βασίλειο Αργυρό (Πέλλας) και τον Δημήτριο Αδραμάνη (Πέλλας).

Τις απονομές στις ομάδες και τους διαιτητές έκαναν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Αστέριος Τόκας και ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΣ Πέλλας και πρώην ποδοσφαιριστής Πέτρος Πασσαλής.

ΕΠΣ Πιερίας (Δημήτρης Μιχωλός): Παγιώτας, Κιτσούλης (64′ Θεοδωρίδης), Τζίτζας, Χρυσίδης, Μαλεζάς (82′ Κέμος), Μπόζογλου, Βαρυτιμίδης (75′ Γκουλαξίδης), Ζαμαντζάς, Σπυρλίδης, Σιτμαλίδης, Φιρινίδης.

ΕΠΣ Μακεδονίας (Ηλίας Βούρος): Μπέλλης, Γιαμαλής (57′ Καραγώγος), Καρκαμάνης, Καπακτσόγλου, Δοϊρανλής, Κυριακού (46′ Μπαξεβάνος), Μαυρέλης, Τσιμερίκας (86′ Αλεξόγλου), Τουφεκτσής (46′ Βαριόπουλος), Παρλάκογλου, Μυτιληνιός (78′ Νάνος).

*Υπενθυμίζεται ότι πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, η οποία επικράτησε 2-1 της ΕΠΣ Ξάνθης στον τελικό αγώνα της διοργάνωσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This