Επιλογή Σελίδας


Με  τον πιο ιδανικό τρόπο άνοιξε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, στη Βουδαπέστη, το πρωί της Παρασκευής (17/6).

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που αγωνίστηκε πρώτη από ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης και συγκεκριμένα στον προκριματικό του Τεχνικού Σόλο, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και προκρίθηκε στον αυριανό Τελικό (Σάββατο 18/6, 17:00) με την 3η καλύτερη βαθμολογία. Κάτι που σημαίνει ότι πάει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην έκτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, γεγονός που αν συμβεί θα είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα.

Η Πλατανιώτη εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά της στο Τεχνικό, βαθμολογήθηκε με 88,6163 β. και πήρε την 3η θέση του προκριματικού ανάμεσα σε 26 συμμετέχουσες, αφήνοντας πίσω εκπροσώπους από παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος, όπως την Ιταλία, ΗΠΑ, Γαλλία, Αυστρία, Μεξικό κλπ.

Την πρώτη θέση του προκριματικού πήρε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι (91,9189 β.) και τη δεύτερη η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα (90,9382).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το αυριανό πρόγραμμα (Τετάρτη 18/6) θα ανοίξει με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο Κόμπο, στο 11 το πρωί. Ο Τελικός του Τεχνικού Σόλο με τη συμμετοχή της Πλατανιώτη θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ.

ΘΕΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΣΕΙΡΗΝΑ

Το θέμα της χορογραφίας της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η “Σειρήνα” και το μουσικό μέρος: “Her and the sea”. Μια χορογραφία που εκφράζει απόλυτα η Ευαγγελία, καθώς συνδυάζει τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες μέσα σε αυτό, δείχνοντας με μαεστρία τη μεταμόρφωση από τον ένα χαρακτήρα στον άλλο.

Στην αρχή ξεκινάει ως Σειρήνα πουλί, ένα ελεύθερο πλάσμα με ελεύθερες κινήσεις και σκέψεις, στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε Σειρήνα γοργόνα που μαγεύει και σαγηνεύει, στη συνέχεια πάλι μεταμορφώνεται σε Σειρήναkiller, αυτή που σκοτώνει, ενώ στο τέλος της χορογραφίας φεύγει ως πουλί απελευθερωμένη από ΟΛΑ! Το θέμα της χορογραφίας είναι εμπνευσμένο από τη μυθολογία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This