Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ο Ολυμπιακός θα ήταν το φαβορί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου κι αν διεξάγονταν. Προφανώς σε ένα ματς όλα είναι πιθανά και η ΑΕΚ, παρά την κακή εικόνα στο «Καραϊσκάκης» την περασμένη Κυριακή έχει ανέβει πολύ τους τελευταίους μήνες και θα τα έδινε όλα για το τρόπαιο. Ωστόσο οι Πρωταθλητές Ελλάδος είναι σαφέστατα ανώτεροι του αντιπάλου τους και θα ξεκινούσαν από θέσης ισχύος.

Πλην όμως και όπως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η επιβολή της ομάδας του Μαρτίνς επί της ομάδας του Καρέρα δεν είναι το βασικό ζητούμενο για την διοίκηση του Ολυμπιακού. Το βασικό ζητούμενο είναι να νικήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Μελισσανίδη και την ΕΠΟ. Λογικό. Στην Ελλάδα όπου το τρόπαιο το σηκώνει ο ιδιοκτήτης μαζί με – ή και πριν από – τους παίκτες και τον προπονητή, το που θα γίνει ο τελικός απέκτησε τελικά μεγαλύτερη αξία από το ποια ομάδα θα επικρατήσει.

Με τη συνήθη τοξικότητα που αντιμετωπίζουν τα πάντα και αφού πρώτα ενέπλεξαν με διάφορους τρόπους από την Περιφέρεια Αττικής μέχρι την Ελληνική Αστυνομία (αμφότερες και όλως παραδόξως, αρχικά δεν είχαν αντίρρηση να γίνει ο τελικός στην Ριζούπολη, αλλά ξαφνικά και μετά από τις κραυγές των Ερυθρολεύκων, άρχισαν να το ξανασκέφτονται), οι διοικούντες τον Ολυμπιακό κατόρθωσαν όπως όλα δείχνουν να πυροβολήσουν την ομάδα τους στα πόδια.

Προφανώς και η ΕΠΟ από την δική της πλευρά μπήκε λίγο ως πολύ στην ίδια διαδικασία: να καταστήσει σαφές στον Ολυμπιακό ότι στην δική της διοργάνωση, δεν θα τον άφηνε να ορίσει που θα διεξαχθεί ο τελικός. Δεν θα τον άφηνε, με πιο απλά λόγια, να του περάσει. Στην ΕΠΟ δεν κάνει πια κουμάντο ο Ολυμπιακός. Και η Ομοσπονδία ήθελε να το δείξει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Οι παράγοντες των Πειραιωτών θα έπρεπε να το περιμένουν. Και μάλλον το περίμεναν. Εκείνο που δεν περίμεναν είναι η πιθανότητα να αναβληθεί το ματς για τις αρχές της επόμενης σεζόν ουσιαστικά!

Κάπως έτσι και με βάση τα σημερινά δεδομένα, από έναν τελικό με φαβορί και αουτσάιντερ, πάμε σε μια εντελώς διαφορετική και απολύτως απρόβλεπτη κατάσταση. Ειδικά αν το παιχνίδι γίνει 30 Αυγούστου, ουδείς γνωρίζει πως θα παρουσιαστούν οι δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός που όδευε προς ένα ιστορικό νταμπλ με αήττητο πρωτάθλημα, μέσα σε λίγες μέρες έχασε το αήττητο και τώρα χάνει και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το νταμπλ άμεσα και σε ιδανικό για εκείνον αγωνιστικό μομέντουμ.

Κι αν για το πρώτο η μόνη ευθύνη της διοίκησης είναι ότι δεν πήρε χαμπάρι την πατάτα του ΠΑΟΚ με τα δελτία υγείας ώστε να αποσοβήσει την ήττα, για το δεύτερο το μεγαλύτερο μερίδιο είναι δικό της. Είναι τέτοια η επιθυμία του Βαγγέλη.

Μαρινάκη να κάνει επίδειξη ισχύος εκτός γηπέδων που καταλήγει εις βάρος της ωραίας ομάδας που έχει φτιάξει -με την δική του στήριξη- ο Μαρτίνς.

Από τους δυο φιναλίστ, θα πίστευε κάποιος ότι ο ανώτερος Ολυμπιακός θα είχε την υπεράνω στάση «παίζουμε όπου θέλετε, και πάλι θα σας κερδίσουμε». Αντ’ αυτού έβγαλε τόση πίεση και τόση άρνηση που κατέληξε να μοιάζει με ανασφάλεια. Και εντέλει πλήγωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο και χάνει τη δυνατότητα για άμεση κατάκτηση του κυπέλλου και χάνει την ευκαιρία να παραμείνει σε αγωνιστική εγρήγορση ενόψει της ρεβάνς με την Γουλβς.

Να θυμίσω απλώς, έτσι για την ιστορία, ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε δυο συνεχόμενους τελικούς στην έδρα της ΑΕΚ.

Και τους κέρδισε.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This