“Απαντήσεις” και “μηνύματα” προς κάθε κατεύθυνση έδωσαν οι παίκτες του Πιερικού, κερδίζοντας με 3-2 τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Το παιχνίδι κρίθηκε με γκολ του Κέρι στο 90’+6′ ενώ ο ίδιος παίκτης είχε ανοίξει το σκορ στο 2′. Για τους Βολιώτες σκόραρε δις ο Ματτέα, στο 34′ και στο 50′ ενώ το 2-2 διαμόρφωσε ο Κραγιόπουλος στο 72′.
Ήταν μια αναμέτρηση η οποία θα μείνει αξέχαστη σε όσους τυχερούς οπαδούς του Πιερικού είχαν δικαίωμα να βρεθούν στις κερκίδες του υπό τιμωρία Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.
Ο Πιερικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Κοζάνη και βρίσκεται πλέον στο -1 από τους Θεσσαλούς (82-81), δυο “στροφές” πριν το τέλος.
Την ερχόμενη αγωνιστική, οι Κατερινιώτες θα αγωνιστούν στη Βόνιτσα ενώ η Αναγέννηση θα υποδέχεται τον Αιγινιακό ενώ την Κυριακή ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό και οι Καρδιτσιώτες θα παίξουν στην έδρα του Τηλυκράτη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε στο -5 από την 11η Κοζάνη και μόνο με θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
Το “φιλμ” του αγώνα
2′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Ματζαλάκου κινήθηκε έξυπνα και γρήγορα προλαβαίνοντας να κερδίσει τη μπάλα σε σουτ του Κραγιόπουλου που κόντραρε, γύρισε στον Τσαγκαλίδη που έβγαλε τη σέντρα και ο Κέρι με εξαιρετικό σουτ εν κινήσει έκανε το 1-0 για τον Πιερικό. Το γκολ αφιερώθηκε στον άτυχο, Παναγιώτη Μυρωτή, που τραυματίστηκε σοβαρά πριν λίγες ημέρες.
25′ Ο Κέρι τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.
28′ Δυνατό σουτ του Κέρι, μπλόκαρε ο Κωνσταντίνου.
31′ Μακρινό σουτ του Μπάλλα, μπλόκαρε ο Μένκα.
34′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Κορέλας βρέθηκε τετ α τετ με τον Μένκα και έκανε το πλασέ, ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε αλλά η μπάλα κατέληξε στον Ματτέα που με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό.
40′ Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Ρέντζς έκανε τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Κέρι, αυτός έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
50′ ΓΚΟΛ! 1-2: Μετά από σέντρα του Κακάμη ο Ματτέα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-2 για τον Ολυμπιακό.
55′ Τη σέντρα του Δ. Τασιουλή δεν πρόλαβε ο Ματτέα.
67′ Εκτέλεση φάουλ του Κέρι, μπλόκαρε ο Κωνσταντίνου.
72′ ΓΚΟΛ! 2-2: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κέρι, ο Κραγιόπουλος με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2 για τον Πιερικό.
78′ Κεφαλιά του Γατόπουλου, η μπάλα έφυγε άουτ.
79′ Ο Κωνσταντίνου απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Λαγού στο δεύτερο δοκάρι.
87′ Σουτ του Μπάλλα από καλή θέση, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
90’+3′ Σουτ του Παπακώστα, μπλόκαρε ο Μένκα.
90’+4′ Σέντρα σοτ του Κέρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Σεχολάρι έκανε νέο σουτ, έδιωξαν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης ο Σουλιώτης έκανε το κοντινό πλασέ που κόντραρε και ο Κωνσταντίνου μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
90’+5′ Σουτ του Καγκελίδη, η μπάλα στα χέρια του Μένκα.
90’+6′ ΓΚΟΛ! 3-2: Μετά από σέντρα του Κραγιόπουλου, ο Κέρι με δυνατό σουτ “έγραψε” το 3-2.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ασβεστοπουλος (ΕΠΣ Κιλκίς), με βοηθούς τον Μποζατζίδη και την Παπαδόπουλου (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κωτσιόπουλος (13′), Κέρι (23′) και Σουλιώτης (47′) του Πιερικού και οι Κωστόπουλος (41′), Τασιουλής (68′), Πανταζέλος (76′) του Ολυμπιακού Βόλου.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Περικλής Αμανατίδης): Μένκα, Σουλιώτης Κωτσιόπουλος, Ίννος, Παπαδόπουλος (56′ Λαγός), Τάτος (56′ Σεχολάρι), Τσαγκαλίδης, Ρέντζας, Κραγιόπουλος, Ματζαλάκου (73′ Γατόπουλος), Κέρι.
Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Θεοδοσιαδης): Κωνσταντίνου, Κακάμης, Τασιουλής Αγγ. (74′ Τζιάνης), Καραστέργιος, Γιαννίτσης, Παπακώστας, Τασιουλής Δημ. (85′ Ζέρης), Κωστοπουλος (75′ Αναστασίου), Ματτέα (85′ Καγκελίδης), Κορέλας (69′ Πανταζέλος), Μπάλλας.