Επιλογή Σελίδας


Της Νίκης Μπάκουλη

Να κάνουμε τις συστάσεις. Η κυρία στη φωτογραφία είναι η Dr. Jo. Έχει πτυχίο φυσικοθεραπεύτριας (από το University of South Carolina) και πλούσιο βιογραφικό, με προϋπηρεσία στην αποκατάσταση σε περιβάλλον νοσοκομείο και ιατρείου, αυτή των αθλητών, ανθρώπων με έντονους πόνους και κλινήρων. Και μπορεί να αναστήσει τους καρπούς σου.

Έχει αναλάβει ασθενείς από τις ηλικίες του ενός έτους έως των 92 και χώρους από το NFL (την πιο επικερδή επιχείρηση επαγγελματικών ομαδικών σπορ των ΗΠΑ που λέγεται National Football League) έως τους χώρους φροντίδας ηλικιωμένων. Η Dr. Jo ασχολήθηκε με τη φυσικοθεραπεία από ανάγκη, καθώς ως παίκτρια του ποδοσφαίρου (για την ακρίβεια, τερματοφύλακας) τραυματιζόταν συχνά και είχε επισκεφτεί άπειρες φορές, ειδικούς. «Κάποιοι ήταν καλοί, άλλοι όχι, οπότε κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να κάνω την αλλαγή στην καριέρα μου» είχε πει σε συνέντευξη της, στην ιστοσελίδα Online Physical Therapy Problems. Από τον Ιούνιο του 2012 έχει κανάλι στο YouTube που τη σήμερον ημέρα διαθέτει 1.610.000 subscribers.

Ποιο είναι το περιεχόμενο του καναλιού της Dr. Jo

Ο λόγος που δημιούργησε το κανάλι ήταν ότι «διαπίστωσα πως πολλοί άνθρωποι που είχαν ανάγκη, δεν είχαν τα μέσα να βοηθηθούν. Ή οι ειδικοί δεν είχαν το χρόνο να πουν αναλυτικά στους ασθενείς τι πραγματικά χρειάζονταν. Αποφάσισα να λειτουργήσω συμπληρωματικά, γιατί είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει κάτι που να ‘νικάει’ έναν επαγγελματία που δείχνει από κοντά στον ασθενή τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει σωστά».

Στα videos που έχει διαθέσιμα, υπάρχουν (μεταξύ πολλών άλλων) ασκήσεις και συμβουλές για ανθρώπους με πελματιαία απονευρωσίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ενοχλήσεις στο γόνατο, τους ώμους, τον αυχένα, τους αστραγάλους, τους αγκώνες, τη μέση, αλλά και εκείνους που ταλαιπωρούνται από αρθρίτιδα, θυλακίτιδα και ινομυαλγία.

Την εντόπισα μια μέρα που δεν μπορούσα να κουνήσω τους καρπούς μου, αφού τους είχα βγάλει off, μετά πολλές ώρες δουλειάς που συνδυάστηκαν με πλήρη αδιαφορία για τη στάση του σώματος και το βάρος που είχα «βάλει» στις παλάμες μου, όπως έγραφα στον υπολογιστή. Επειδή δεν μπορούσα να «βγάλω» τη μέρα ως Robocop (με τα χέρια τεντωμένα και ακούνητα), σκέφτηκα πως κάποιος καλός άνθρωπος θα ‘χει δώσει μια λύση στο YouTube -όπου ‘ζω’ από το ξέσπασμα της πανδημίας. Και κάπως έτσι έπεσα πάνω στην Dr. Jo. Για την ακρίβεια, έπεσα πάνω σε πολλούς, αλλά αφότου είδα τι είχαν να προτείνουν -για τη σωτηρία μου- κατέληξα στο ότι η Dr. Jο ήταν η πιο σύντομη, η πιο περιεκτική και η πιο αποτελεσματική.

Αν δεις τα σχόλια, κάτω από το video θα διαπιστώσεις πως είναι πολλοί αυτοί που την ευχαρίστησαν, αφού προηγουμένως έκαναν ό,τι προτείνει. Σε περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν πως ένα πράγμα (από το οτιδήποτε) δεν είναι ποτέ αρκετό, τότε δες και αυτό που ακολουθεί και με ευχαριστείς αργότερα. Δηλαδή, ευχαριστείς την Dr. Jo αργότερα.

Πηγή: Lady Like

Pin It on Pinterest

Shares
Share This