Επιλογή Σελίδας


Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Πρόνοιας και Αθλητισμού Δήμου Κατερίνης, διασώστριες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, παρέδωσαν μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε γυμναστές και προπονητές ομάδων που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

ΚΑΡΠΑ 3

Η σωστή χρήση των απινιδωτών που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Κατερίνης σε αθλητικούς χώρους, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στο να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας που ίσως, αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της άθλησής του. Τα μαθήματα διεξήχθησαν στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος με ικανοποιητική συμμετοχή.

ΚΑΡΠΑ 1

«Σε μια άτυχη στιγμή, ο πρώτος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή ενός αγώνα, είναι ο γυμναστής. Επενδύουμε στην πρόληψη, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και για αυτό συμβάλουμε στην επιμόρφωσή των γυμναστών, στη χρήση του απινιδωτή» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός, δήλωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης, δεν αρκείται στην τοποθέτηση των απινιδωτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επιδιώκει και την επιμόρφωση των ανθρώπων που ενδεχομένως πρώτοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα καρδιοαναπνευστικό περιστατικό. «Παρέχουμε τα μέσα και τα εφόδια, ώστε να υπάρξει σωστή χρήση και άρα θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Τσιαλός. Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην ενημερωτική δράση «τους ανθρώπους του αθλητισμού», αλλά και τις διασώστριες Αθήνα Γεραριδουκαι Χριστίνα Μπέζα που, όπως υπογράμμισε, «με προθυμία παρέδωσαν μαθήματα ζωής».

ΚΑΡΠΑ 2

Pin It on Pinterest

Shares
Share This