Επιλογή Σελίδας

Το όμορφο φετινό ταξίδι της Κ16 της ΕΠΣ Πιερίας τελείωσε στο γήπεδο της Βούλας με την Κ16 της ΕΠΣ Δωδεκανήσου να κερδίζει με 2-0, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων 2023-2024.

Σκόρερ και των δυο γκολ για του νησιώτες ήταν ο Παπαχαραλάμπους με έξοχο σουτ στο “παραθυράκι” από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής στο 30′ έπειτα από γύρισμα του Σταφυλαράκη και αδυναμία της πιερικής άμυνας να απομακρύνει τη μπάλα, και με κοντινό ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 51′ μετά από βαθιά μπαλιά συμπαίκτη του.

Άλλες καλές στιγμές οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν στο 10′ με σουτ του Παπαχαραλάμπους που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στο 14′ όταν ο Σταφυλαράκης δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί γύρισμα του Παπαχαραλάμπους, στο 20′ όταν ο Γκατζάς απέκρουσε προσπάθεια του Ψαρρή από γύρισμα του Παπαχαραλάμπους και στο 44′ όταν ο Παπαχαραλάμπους δε μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να πλασάρει.

Για την ομάδα της Δημήτρη Μιχωλού και Σάββα Ταταρίδη, η καλύτερη στιγμή ήταν στο 68′ όταν ο Σιτμαλίδης με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής είδε τη μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Εκτός από το δοκάρι του Σιτμαλίδη, σημαντικές φάσεις για την Πιερία καταγράφηκαν στο 26′ με το πλασέ του Γκουλαξίδη να φεύγει λίγο δίπλα από την εστία του Ποβάζνι, στο 41′ με την κεφαλιά του Φιρινίδη να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 50′ όταν το διαγώνιο σουτ του Σιτμαλίδη έφυγε δίπλα από την εστία του Ποβάζνι.

Η Κ16 της ΕΠΣ Δωδεκανήσου στον τελικό θα αντιμετωπίσει την ΕΠΣ Ξάνθης που στον πρώτο ημιτελικό, στην Καβάλα, επιβλήθηκε με 2-0 της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ρεντίφης με βοηθούς τους Σούζα και Τσελεπίδη, της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

ΕΠΣ Δωδεκανήσου (Γιώργος Τριχιάς): Ποβάζνι, Καρασάββας (70′ Καματερός), Καγιά, Καρνέζος, Χύσα Κ, Πούπα, Σταφυλαράκης, Λουϊζάκης, Παπαχαραλάμπους (70′ Γιαννίκος), Χύσα Λ. (56′ Παπαμανώλης), Ψαρρής (56′ Λελέκης, 81′ Κρητικός).

ΕΠΣ Πιερίας (Δημήτρης Μιχωλός – Σάββας Ταταρίδης): Γκατζάς, Ζώρας, Τζίτσας, Χρυσίδης, Κολωνιάρης (83′ Θεοδωρίδης), Μπόζογλου, Γκουλαξίδης (58′ Ζαχόπουλος), Ζαμαντζάς (83′ Παπαστάμου), Σπυρλίδης, Σιτμαλίδης (86′ Τσιρώνης), Φιρινίδης (58′ Βαρυτιμίδης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This