Επιλογή Σελίδας

Την δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα την περίοδο 1993-94 ο Αετός Καστανιάς είχε φτάσει στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορία του, ανεβαίνοντας στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, ως δευτεραθλητής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της περασμένης σεζόν (είχε ισοβαθμήσει στην κορυφή με τον Κεραυνό Μακρυγιάλου, αλλά λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων βρέθηκε στην δεύτερη θέση).

Εκεί έμεινε δύο χρόνια για να υποβιβαστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της ένωσής μας την επόμενη ποδοσφαιρική χρόνια 1994-95.

Ως νεοφώτιστος στη Α’ κατηγορία (1993-94), είχε καλή πορεία και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αφού κατέλαβε την 12η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς, 7 παραπάνω από την Πύδνα Κίτρους, που έπεσε. Πέτυχε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες, και ηττήθηκε 15 φορές.

Πρόεδρος ήταν ο Νίκος Νικολοπουλος

Προπονητές διετέλεσαν ο Βαγγέλης Τσιαμπέρας και ο αείμνηστος Γιώργος Πανακίδης .

Το ρόστερ απαρτίζονταν από ένα κράμα ντόπιων παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπαιξαν σε Αναγέννηση Κολινδρού και Αιγινιακό, τεσσάρων επίσης της ομαδας του Αιγινίου με καταγωγή από το Αιγίνιο: ο γκολκίπερ Μιχάλης Κισσούδης, ο Ρούλης Δημητριάδης ο Πάρης Μηλκούδης, ο Νίκος Τσάρας.

Καθώς και των εκτός Καστανιάς ποδοσφαιριστών, οπως ο τερματοφύλακας Αβραμίδης από Θεσσαλονίκη, ο Μπουκλής από τα Ρυάκια, που δεν βρίσκεται στη ζωή (έπαιξε στον Πιερικό Ρυακίων και τη Δοξα Αιγινίου), ο Μαυρίδης από Τρίλοφο, όπως και οι Βασίλης Τραούδας και Σάκης Τραούδας
(οι τρείς τελευταίοι), με θητεια στην Αναγέννηση Κολινδρού.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι : Σάκης Χαρισόπουλος και Νικος Νικολόπουλος, που πέρασαν επίσης από την Αναγέννηση Κολινδρό (ο πρώτος και στους Ακρίτες Συκεών), τα αδέρφια Μητούσια Βαγγέλης, Περικλής, Μιχάλης και οι τρείς αγωνίστηκαν στον Αιγινιακό και ο Τάκης, που έκανε καριέρα στον Κολινδρό, ο Βαγγέλης Θεοχαρόπουλος, ο Γ. Θεοχαρόπουλος, ο Τσάμης, ο Γρηγόρης Βρακόπουλος κ.α.

Συμπερασματικά η ομάδα του Αετού απαρτίζονταν σε μεγαλύτερο βαθμό πρώην ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Κολινδρού, του Αιγινιακού.

Ενώ στο έμψυχο δυναμικό συμμετείχαν και ορισμένοι γηγενείς παίκτες, που έκαναν τι πρώτο τους δελτίο στην ομάδα του Αετού.

Τελευταία φορά η Καστανιά δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ ‘ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 2012-13 και στη συνέχεια εγκατέλειψε την ενεργή της δραστηριότητα, όπως άλλωστε πολλές Ερασιτεχνικες ομάδες, που έσβησαν από τον “ποδοσφαιρικό χάρτη” .

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

20230627_093511

Ανταπόκριση της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη “, του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα , για την μεταγραφική κίνηση και προετοιμασία του Αετού της περίοδο 1993-94.

20230628_165535

Η ομάδα του Αετού της σεζόν 2009-10.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This