Επιλογή Σελίδας



Μπάλα δεν βλέπουμε (προς το παρόν), αλλά μπάλα πάντα αγαπάμε. Μέσα από αυτήν την στήλη θα δούμε τις καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για την σεζόν 2019/20, αναμένοντας την επανεκκίνησή τους.

Μετά την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν από το σύνολο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, σειρά παίρνει αυτή της LaLiga:

Τερματοφύλακας: Jan Oblak

Μπορεί ο Aitor Fernández να κατέβασε τα ρολά με τις 126 επεμβάσεις του στο πρωτάθλημα (36 περισσότερες από τον δεύτερο) όμως αυτός που θα πάρει την τιμητική μου θα είναι ο Jan Oblak. Ο Σλοβένος κίπερ της Atlético Madrid ήταν για μία ακόμη χρονιά σταθερότατος, αγωνίστηκε και στα 27 παιχνίδια, απέφυγε τα εύκολα λάθη και με τις 60 συνολικές αποκρούσεις που κατέγραψε – κάποιες εξ αυτών υψηλής δυσκολίας- αποτέλεσε για μία ακόμη σεζόν τον φύλακα άγγελο των Rojiblancos.

Κεντρικός Αμυντικός: Raphaël Varane

Ο Γάλλος στόπερ ήταν και τη φετινή σεζόν άκρως αξιόπιστος δίπλα στο πλευρό του Sergio Ramos, προσδίδοντας στην άμυνα της Real Madrid ασφάλεια και συνοχή και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αναδειχθούν οι Merengues κορυφαία άμυνα στη λίγκα με μόλις 19 τέρματα παθητικό!

Κεντρικός αμυντικός: Yeray Álvarez

Αφού πέρασε μία σοβαρότατη περιπέτεια με την υγεία του, ο 25χρονος Βάσκος όχι μόνο βγήκε νικητής στην μάχη με τον καρκίνο αλλά κατάφερε μέσα σε δύο περίπου χρόνια μετά την επιστροφή του στα γήπεδα να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ο κεντρικός αμυντικός της Athletic ήταν ο ηγέτης της οπισθοφυλακής των Βάσκων τη φετινή σεζόν, ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του, διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στο να αναδειχθεί η 10η του βαθμολογικού πίνακα Athletic, σε 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 23 γκολ παθητικό σε 27 αναμετρήσεις.

Δεξίος μπακ: Jesús Navas

Του πάει η Sevilla και αυτό δεν κρύβεται! Ο πολύπειρος πρώην διεθνής Ισπανός «κούμπωσε» εξαιρετικά ως δεξιός μπακ σε αυτό το 4-3-3 που παρουσίασε στα περισσότερα ματς  ο Julen Lopetegui αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί επάξια όχι μόνο ως εξτρέμ αλλά και ως πλάγιος αμυντικός. Το γεγονός μάλιστα ότι στα 34 του ξεκίνησε και στα 27 παιχνίδια στο αρχικό σχήμα των Σεβιγιάνων, δε μου επιτρέπει να μην τον τοποθετήσω στο top11.

Αριστερός μπακ: Marc Cucurella

Κατά την ταπεινή μου άποψη η αποκάλυψη της φετινής La Liga! Προϊόν της masia, ο 21χρονος έπειτα από μία γεμάτη περσινή σεζόν στην Eibar και αφού η Barceloan δεν θέλησε να τον κρατήσει στο ρόστερ της, έκανε το βήμα παραπάνω καταλήγοντας δανεικός στην Ευρωπαία πλέον Getafe με την οποία εντυπωσίασε. Μπορεί να αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού χαφ κυρίως τη φετινή σεζόν, ο Καταλανός ακραίος με όπλο τη μαχητικότητα, το καλό αριστερό πόδι και την εξαιρετική αντοχή βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του να συγκεντρώσει 46 βαθμούς φλερτάροντας με το εισιτήριο για το επόμενο Champions League, την ίδια ώρα που έφτανε μέχρι και τους δεκαέξι του Europa League αποκλείοντας τον Ajax. Η μεταγραφή του είναι ζήτημα χρόνου…

Κεντρικός χαφ: Federico Valverde

Νομίζω αναμφίβολα είναι η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός χαφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Zinedine Zidane το καλοκαίρι και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, αφού συστήθηκε στο φίλαθλο κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο ικανοτήτων, ο 21χρονος μέσος αγωνίστηκε στα 22 από τα 27 ματς των Μαδριλένων ως βασικός και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του βάζοντας «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του στην φετινή πορεία των Merengues.

Κεντρικός χαφ: Sandi Cazorla

Μία περίπτωση με αρκετά κοινά στοιχεία με εκείνη του Yeray Álvarez. Μπορεί ο αειθαλής Ισπανός να μην έπαιξε τη ζωή του «κορόνα γράμματα» όπως ο συμπατριώτης του, όμως η καριέρα του ήταν καταδικασμένη… Με το δεξί του πόδι κυριολεκτικά σακατεμένο και αφού υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση δέρματος, ο 35χρονος μέσος αψήφησε τις πιθανότητες, παραδίδοντας μαθήματα ζωής και ατσάλινης θέλησης. Μπορεί ο γιατρός του να του είχε πει πως θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αν μπορεί απλώς να περπατάει και να παίζει με το γιο του, ο Cazorla επέστρεψε σε φουλ αγωνιστική δράση και όχι ως κομπάρσος… Με 8 τέρματα και 6 ασίστ σε 24 ματς πρωταθλήματος, ο πρώην Ισπανός διεθνής ηγήθηκε της φετινής προσπάθειας της Villareal κερδίζοντας το καθολικό χειροκρότημα του κόσμου.

Κεντρικός χαφ: Saúl Ñíguez

Ποδοσφαιριστής που θα έδινε και την ψυχή του για την ομάδα και τα «θέλω» του προπονητή του, ο Saúl Ñíguez υπενθύμισε σε όλους ότι αποτελεί ένα από το πιο σημαντικά γρανάζια της μηχανής του Diego Simeone. Ο διεθνής Ισπανός αγωνιζόμενος τόσο στο «8» όσο και ως αριστερός εσωτερικός μέσος, προσέφερε πολλά τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό σκέλος για τους Rojiblancos, αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια, πέτυχε 3 τέρματα και επιβεβαίωσε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της 11αδας των Μαδριλένων.

Αριστερός επιθετικός: Mikel Oyarzabal

Για να πω την αμαρτία μου, περίμενα ότι θα κάνει πολύ καλή σεζόν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό… Ο 22χρονος ακραίος επιθετικός ο οποίος αγωνίστηκε τόσο στο «10» όσο και στο αριστερό φτερό της επίθεσης τη φετινή χρονιά, έδωσε ουκ ολίγες εκπληκτικές παραστάσεις βοηθώντας στα μέγιστα την Real Sociedad στο επιθετικό κομμάτι με τα 8 γκολ και τις 6 ασίστ του να παίζουν σημαντικότατο ρόλο στο να βρίσκονται οι Βάσκοι αφενός σε τροχιά Champions League και αφετέρου στον μεγάλο τελικό του Copa Del Rey.

Δεξιός επιθετικός: Lionel Messi

Και πώς να λείπει; Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας έκανε για μία ακόμη σεζόν τα πάντα, παίρνοντας από το χέρι την αναιμική φετινή Barcelona και με 19 γκολ και 12 τελικές πάσες σε 22 αναμετρήσεις, οδήγησε τους Blaugranes στην κορυφή του πρωταθλήματος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όταν απουσιάζει ο Αργεντινός σούπερ σταρ η Barcelona αδυνατεί να βρει λύσεις ακόμα και κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους με το «Messi-dependence» που λένε και οι φίλοι Ισπανοί (εξάρτηση από το Messi) να είναι πιο έντονο από κάθε άλλη φορά για την ομάδα της Καταλονίας.

Κεντρικός επιθετικός: Karim Benzema

Ο Γάλλος επιθετικός παίρνει δικαιωματικά θεωρώ το συγκεκριμένο «βραβείο» για δύο λόγους. Πρώτον διότι ήταν ο δεύτερος σκόρερ της LaLiga με 14 τέρματα (19 ο Messi) και δεύτερον επειδή κατάφερε να τραβήξει ολομόναχος το «κουπί» στην επίθεση της Βασίλισσας. Παίρνοντας μηδαμινές βοήθειες από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη «front line» και μηδενική συνεισφορά από τον ομόλογό του Luka Jović ο οποίος ήρθε και …δεν ακούμπησε, ο Benzema με τα τέρματά του έδωσε πολύτιμα τρίποντα στην ομάδα του και παράλληλα μία ηχηρή απάντηση στους επικριτές του.

lineup

Pin It on Pinterest

Shares
Share This