Επιλογή ΣελίδαςΜε ανακοίνωσή της η UEFA επιβεβαίωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το EURO μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά. Στον αέρα ακόμα ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις.

Η πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τις Ομοσπονδίες των χωρών μελών της έφερε τελικά κι αυτό που άπαντες ανέμεναν ως την πιο λογική συνέπεια αυτών που ζούμε: την για πρώτη φορά στην ιστορία αναβολή του EURO. Με επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση (Ιούνιος-Ιούλιος), η οποίο λογικά θα μεταφερθεί για το επόμενο καλοκαίρι, αν και μέσα στην ανακοίνωση αυτό δεν προσδιορίζεται επακριβώς. Αυτή η απόφαση πάρθηκε, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, τα οποία έχουν πληγεί από τον Covid-19.

Όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ είχαν προκαταβάλει το αποτέλεσμα της συνεδρίασης όσον αφορά το EURO, με την UEFA να εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι εκτός της μεγάλης διοργάνωσης, αναβάλλονται και όλες οι διεθνής υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων όπως τα play off για το EURO που ήταν να διεξαχθούν τον Μάρτιο, αλλά όλα τα προγραμματισμένα φιλικά.

Ωστόσο, δεν αναφέρει κάποια λεπτομέρεια αναφορικά με το τι θα συμβεί με το Champions League, το Europa League και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Ουσιαστικά αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, λέγοντας πως οι αποφάσεις για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα οριστικοποιηθούν σε μελλοντικό πλάνο και ότι θα χρειαστούν περαιτέρω συνεδριάσεις σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, προφανώς επειδή ακόμα η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση, δίχως να ξέρει κανείς πώς θα εξελιχτεί και πότε θα τελειώσει.

«Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο που κινείται γρήγορα και αόρατα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου διακυβεύεται η ζωή, σημασία έχει η υγεία των οπαδών, των υπαλλήλων και των αθλητών. Αυτά είναι η προτεραιότητά μας και έτσι αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να θυσιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό καλό», ήταν τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το EURO ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 12 Ιουνίου και 12 Ιουλίου και τώρα αναμένεται αυτό να συμβεί την επόμενη χρονιά. Ως πιθανότερες ημερομηνίες η ίδια η UEFA έδωσε τις 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου του 2021, αλλά αυτές ακόμα δεν είναι επικυρωμένες.

πηγή: gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This