Επιλογή Σελίδας

Σε μία αναμέτρηση-τελικός όπου έσπασαν … καρδιές μέχρι και το τελευταίο λεπτό , ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιζαν τα ”ρέστα” τους για την ιστορική άνοδο στην Α’Εθνική κατηγορία γυναικών, οι Νεφέλες … έχυσαν την καρδάρα με το γάλα αφού προηγήθηκαν απέναντι στην Προοδευτική Περάματος , όμως είδαν την ομάδα των Ιωαννίνων να ισοφαρίζει στο 48′ και τελικά να τις … σοκάρουν σε νεκρό χρόνο (3ο λεπτό των καθυστερήσεων) με γκολ της Ράπτη το οποίο έδωσε και την θριαμβευτική πρόκριση στους φιλοξενούμενους!

Το σύνολο του Βαγγέλη Μύθυμη παρόλο που μπήκε σε θέση οδηγού μόλις από το 6ο λεπτό χάρις σε τέρμα της Καραγιαννίδου , δεν έδειξε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο , είχε εμφανή πρόβλημα στην δημιουργία του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος η Προοδευτική με δύο τέρματα της Ράπτη κατάφερε να φέρει … τούμπα την κατάσταση και να τσεκάρει για πρώτη φορά το ιστορικό εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου ποδοσφαίρου!
Μόλις στο 6′ οι Νεφέλες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στη συνάντηση με την Καραγιαννίδου να πιάνει εντυπωσιακό δεξί σουτ εκτός περιοχής , και την Συμεωνίδη να μένει ”άγαλμα” παρατηρώντας απλώς τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της αριστερής της γωνίας!
Στο 12′ η Πελεκούδα απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 16′ μετά από καταπληκτική συνεργασία ανάμεσα σε Καραγιαννίδου και Τριγωντζή οι οποίες έπαιξαν το ένα-δύο, η τελευταία αξιοποίησε τον ελεύθερο χώρο και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό στην δεξιά γωνία της Συμεωνίδη με τη μπάλα να μην της κάνει το χατίρι και να καταλήγει για λίγα εκατοστά κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η φιλοξενούμενη ομάδα κατόρθωσε να πετύχει με το … καλημέρα το γκολ της ισοφάρισης όταν συγκεκριμένα στο 48′ έπειτα από ασίστ της Πελεκούδα η Ράπτη δέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, απέφυγε με εξαιρετική προσποίηση την Αργυροπούλου και πλάσαρε με το δεξί στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-1.
Στο 72′ η Σκαμπαρδώνη προσέφερε το highlight της αναμέτρησης όταν επεχείρησε απευθείας φάουλ από τα 35 περίπου μέτρα με τη μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να σκάει επάνω στην γραμμή!
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Καπέτα είδε τη μπάλα μετά από κόντρες να στρώνεται στα πόδια της όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σημαδέψει γωνία, με την Συμεωνίδη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 86′ η Ν.Μιχαηλίδου εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε αρχικά από την Καπέτα και σε δεύτερο χρόνο η Κόλτση που είχε περάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα ως αλλαγή σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία όταν η κεφαλιά της έφυγε ελάχιστα πάνω από τα γκολποστ.
Στο 88′ η Προοδευτική χτύπησε το … καμπανάκι στις Νεφέλες , με την Ράπτη να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνη της απέναντι στην Αργυροπούλου, όμως τελείωσε άσχημα τη φάση με το δεξί και η τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σώζοντας προς στιγμή την ομάδα της.
Στο 90+3′ και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς οδεύει προς την παράταση , θα έρθει η ”ψυχρολουσία” για τις Νεφέλες. Η Ράπτη κέρδισε τις προσωπικές τις μάχες εκτός περιοχής, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ ακριβώς απέναντι από την Αργυροπούλου και πλάσαρε με το δεξί κάτω από τα πόδια της, διπλασιάζοντας τα προσωπικά της τέρματα και στέλνοντας την ομάδα της στους … επτά ουρανούς!
Διαιτητική τριπλέτα: Μελιτζανίδης, Γιάντσης, Χριστοδούλου (ΕΠΣ Ημαθίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων
Νεφέλες ΑΠΣ (Βαγγέλης Μύθημης): Αργυροπούλου, Ε.Μιχαηλίδου, Ασσιχίδου, Π.Μιχαηλίδου, Σκαμπαρδώνη, Καλογεροπούλου, Ναβροζίδου, Κουκουστρίκα (63′ Ν.Μιχαηλίδου), Καπέτα,Τριγωντζή, Καραγιαννίδου (85′ Κόλτση).
Προοδευτική Περάματος ΑΟ (Νίκος Κύργιος): Συμεωνίδη, Αρσένη, Σαμουηλίδου, Πελεκούδα, Υφαντή, Σκούρου, Παπαδημητρίου, Ράπτη, Λισγάρα, Γρίβα, Ντόκου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This