Επιλογή Σελίδας

Γεννήθηκε το 1946 και είναι κάτοικος Αθηνών διαμένοντας στην περιοχή μεταξύ Αμαρουσίου και Κηφισιάς.

Ο λόγος για τον Γιάννη Τσίπα, που ασχολήθηκε με τον στίβο στην ομάδα του Α.Ο. Κηφισίας και εν συνεχεία μεταγράφηκε στον ΠΑΟ στους δρόμους ημιαντοχής (κυρίως 800 μέτρα) με αξιόλογες επιδόσεις και διακρίσεις πανελλαδικά.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με μάστερ Οικονομικών και marketìng σε γερμανικό αντίστοιχο ίδρυμα.
Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία την οποία εκπλήρωσε στην περιοχή της Βόρειας Πιερίας και συγκεκριμένα στον Κολινδρό ως έφεδρος αξιωματικός στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Έπειτα μεταβαίνει στη Γερμανία όπου συνεχίζει και διευρύνει τις σπουδές του στα Οικονομικά και το Marketing και διαμένει εκεί περίπου 20 χρόνια εργαζόμενος και κάνοντας σπουδαία επαγγελματική καριέρα στον τομέα αυτό.

Στην διάρκεια του στρατιωτικού μένει στο Αιγίνιο και ξεκινά μια άρρηκτη σχέση αγάπης με τον τόπο μας καθώς και φιλικών σχέσεων με ανθρώπους κάθε ηλικίας, που διατηρεί έως σήμερα ως “κόρη οφθαλμού”.

Ουδέποτε διέκοψε την επαφή με το Αιγίνιο το οποίο υπεραγαπά και επισκέφτεται όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.

Άνθρωπος της προσφοράς που χωρίς… τυμπανοκρούσιες εξυπηρέτησε και βοήθησε διαχρονικά αρκετούς επαγγελματίες του Αιγινίου, πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς του, το οποίο γνώρίζει εξαιρετικά.

Θα ήταν παραλείψη μας αν δεν τονίζαμε την συνεχή παρούσια του σε όλους σχεδόν τους αγώνες των ομάδων του Αιγινίου στο λεκανοπέδιο της Αττικής στο ποδοσφαίρο (ΠΑΕ Αιγινιακός – Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας), Βόλεϊ (Νίκη Αιγινίου – Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας) και μπάσκετ (ΓΑΣ Αιγινιακός – Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας), δείχνοντας έμπρακτα τόσο την ευαισθησία του πρός τον αθλητισμό που υπηρετήσε ο ίδιος με ζήλο και αυταπάρνηση αλλά και αν δε μιλούσαμε για την ανταπόδωση της καλοσύνης του στην κωμόπολη του Αιγινίου από όπου έχει τις καλύτερες μνήμες και αναμνήσεις από τον στρατό.

Ο Γιάννης Τσίπας αφενός μέν με την αναδιότελεια που τον διακρίνει και αφετέρου με την συνεχή και τεράστια παρουσία του, τόσο ως αθλητής του συλλόγου, όσο και ως φίλαθλος, ως “βέρος” Κηφισιώτης δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την υπερπρσπάθεια που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο της Κηφισιάς με συνέπεια τα τελευταία τρία χρόνια να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο ως μέλος της “ΠΑΕ Κηφισιά” ευχαριστώντας θερμά τους Χρήστο Πρίτσα και Βασίλη Γατζούλα της ΠΑΕ για την μεγάλη τους προσφορά στην ομάδα.

Η ενεργή ενασχόληση του είναι απόλυτα επιτυχημένη, αφού ο σύλλογος των Βορείων προαστείων βρίσκεται μια ανάσα από την άνοδο της στη Super leauge, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Είμαι τυχερός που γνωρίζομαι προσωπικά με τον Γιάννη Τσίπα, έναν αγνό θιασιώτη του αθλητισμού, έναν λάτρη της νομιμότητας, με υψηλές αξίες και βαθιά βιώματα, έναν υπέρμαχο της αντικειμενικότητας, με γνώσεις και εμπειρία, πραγματικό τζέντλεμαν που έχει ανάγκη σήμερα το ελληνικό επαγγελματικό ποδοσφαίρο.

Πρόσφατα η εφημερίδα “Kifisia Football Club News” του βόρειου τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής είχε δισέλιδο αφιέρωμα στην καριέρα του Γιάννη Τσίπα με συνεντεύξη και πλούσιο φωτορεπορτάζ, ως αθλητή και ως παράγοντα, απ’ όπου και οι παρακάτω φωτογραφίες.

20230422_140328 (1)
20230422_140348 (1)
20230422_140354 (1)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This