Επιλογή ΣελίδαςΤου Γιάννη Σερέτη

Μόνο ένα στοιχείο απομένει για να συμπληρωθεί το παζλ πριν από την κρίσιμη για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος συνεδρίαση της Superlegaue 1, την προσεχή Δευτέρα. Ποιο είναι αυτό; Η απόφαση του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ για τα μέτρα σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε παίκτη ή παίκτες κάποιας ομάδας. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη, η απάντηση του ΕΟΔΥ προς τη Superleague αναμένεται να δοθεί αύριο και τα σενάρια είναι τρία.

  1. Καραντίνα μόνο στον παίκτη που έχει προσβληθεί από κορονοϊό και όχι σε όλη την ομάδα (όπως ισχύει στην Bundesliga για μεμονωμένα περιστατικά). Σ’ αυτή την περίπτωση θεωρείται απoλύτως βέβαιο ότι η πλειονότητα των ομάδων θα ψηφίσουν υπέρ του restart.
  2. Kαραντίνα 10-14 ημερών για όλη την ομάδα του παίκτη ή των παικτών που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό. Σ’ αυτή την περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι οι περισσότερες ομάδες θα ψηφίσουν υπέρ του πρόωρου τερματισμού του πρωταθλήματος με το απλό σκεπτικό: πώς θα ολοκληρωθούν τα play offs ή τα play out με ένα ματς/τρεις μέρες αν μια ομάδα πρέπει να απουσιάσει από 3-4 σερί παιχνίδια σε περίπτωση μόλυνσης μέλους της από κορονοϊό;
  3. Καραντίνα 5-7 ημερών για όλη την ομάδα του παίκτη ή των παικτών που θα βρεθούν θετικοί σε τεστ για κορονοϊό. Σ’ αυτή την περίπτωση όλα είναι ανοιχτά και η υπόθεση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος θα είναι αμφίβολη. Και πάλι θα είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος αναβολής παιχνιδιών σε περίπτωση κάποιου κρούσματος κορονοϊού και θα προκληθούν πολλά προβλήματα στην ομάδα με το κρούσμα, η οποία δεν θα μπορεί να προπονείται για το διάστημα της καραντίνας.

«Κανόνας» και «νόρμα» δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα. Διαφορετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί επί του θέματος στη Γερμανία, άλλες στην Ιταλία και στην Ισπανία, παντού όμως οι ποδοσφαιρικές αρχές κλήθηκαν να αποφασίσουν βάσει της απόφασης των υγειονομικών επιτροπών των κυβερνήσεων. Συνεπώς… υπομονή μέχρι την εισήγηση του ΕΟΔΥ και την απόφαση στο ΔΣ της Λίγκας, την προσεχή Δευτέρα… Στην περίπτωση θετικής απόφασης, πιθανότερη ημερομηνία για το restart του πρωταθλήματος είναι η 7η Ιουνίου.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This