Επιλογή Σελίδας

Το CIES ερεύνησε, μέτρησε, έβγαλε τα δικά του αμφιλεγόμενα συμπεράσματα και έφτιαξε τη λίστα με τους 10 καλύτερους του τριμήνου σε επτά διαφορετικές θέσεις.

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, το περίφημο «CIES» δηλαδή, δημιούργησε έναν τρόπο υπολογισμού που αναλύει την αγωνιστική απόδοση όλων των ποδοσφαιριστών στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτοί που μπήκαν στη σχετική μελέτη, είχαν τουλάχιστον οκτώ συμμετοχές και αυτές πάνω από 45 λεπτά η κάθε μία, αλλά μόνο για τους τρεις πρόσφατους μήνες και όχι για όλη τη σεζόν. Προσμετρήθηκαν διάφορα δεδομένα, όπως π.χ. τελικές, πάσες, ασίστ, κοψίματα, κλεψίματα, επεμβάσεις και ηγεσία στα ματς.

Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε επτά κατηγορίες και δημιουργήθηκε ένα TOP-10 για κάθε μία από αυτές τις θέσεις ουσιαστικά. Τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους σε όλες τις λίστες την πήρε ο Λιονέλ Μέσι, ενώ στους 70 ποδοσφαιριστές που συναντάμε στις επτά κατηγορίες, οι 10 είναι της Μπαρτσελόνα (η ομάδα με τους πιο πολλούς). Ας δούμε όμως αναλυτικά…


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Νικητής εδώ είναι ο Ούγκο Γιορίς της Τότεναμ με βαθμολογία 84,1 και δεύτερος έρχεται ο Αλισον Μπέκετ της Ρόμα με 83,8.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Εδώ υπάρχει μία έκπληξη, καθώς στην κορυφή των σέντερ μπακ κάθεται ο Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι (90,4) και τον ακολουθεί ο Ντάβινσον Σάντσες της Τότεναμ (88,5).

ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΠΑΚ
Το φοβερό λοιπόν είναι ότι κι εδώ υπάρχει ως καλύτερος παίκτης της Νάπολι και είναι ο Μάριο Ρουί, ο Πορτογάλος αριστερός μπακ (88,2).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ
Ο Τόνι Κρόος της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε σχεδόν χωρίς αντίπαλο για την πρωτιά εδώ (92,8) και λίγο πιο πίσω βρέθηκε ο Μούσα Ντεμπελέ της Τότεναμ (89).

ΜΕΣΟΙ BOX TO BOX
Ακόμα μία κορυφή για την Τότεναμ, καθώς ο Κρίστιαν Ερισκεν κάνει σπουδαία πράγματα (89,9) και ελάχιστα πιο κάτω βρίσκεται ο Μάρεκ Χάμσικ (89,5).

ΕΞΤΡΕΜ
Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε σε αυτή την κατηγορία και έφτασε τη βαθμολογία του στο 93,7, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να απέχει κάμποσο από τον Αργεντινό σούπερ σταρ (89,9).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να έχει αντίπαλο στην κορυφή (90,8), όπου βρέθηκε στα περισσότερα παιχνίδια της χρονιάς. Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν είναι ο δεύτερος καλύτερος φορ και αρκετά πιο πίσω (87,4).

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This