Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η σεζόν με μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει το FA Cup για 13η φορά στην ιστορία της και να υποχρεώσει ταυτόχρονα τον Γκουαρδιόλα στην πρώτη του ήττα σε αγγλικό έδαφος σε τελικό. Διευκρινίζω πάντα πως τελικοί στην Αγγλία μετράνε μόνο το FA Cup και το Λιγκ Καπ, και φυσικά  όχι το Community Shield. Θα δοκιμάσω να δώσω τα δικά μου βραβεία για αυτή την χρονιά που την παρακολουθήσαμε μαζί από τα κανάλια NOVASPORTS από τον Αύγουστο μέχρι τώρα και να  θυμίσω πως 11 Ιουνίου θα ξέρουμε το πρόγραμμα της Premier League για την αγωνιστική περίοδο 2024-25. 

Αυτά είναι τα δικά μου βραβεία στην Premier League: Φόντεν, Μέινου, Ράις και μια έκπληξη!

Ξεκινάω με την απονομή του τίτλου του κορυφαίου παίκτη της σεζόν και πιστεύω πως αυτός ήταν ο Φιλ Φόντεν της Σίτι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη αντίρρηση σε αυτήν την επιλογή, καθώς μιλάμε για ένα παιδί που πλέον, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έχει ήδη κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και επίσης και το Champions League. Και η ευθύνη περνάει στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Έχει τον τρόπο να τον εκμεταλλευτεί και στην εθνική ομάδα στα τελικά του Euro 2024; Άγνωστο! 

Κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν, ειδικά μετά και την εμφάνιση που έκανε στον τελικό του Κυπέλλου, ο Κόμπι Μέινου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύ σπάνια έχω δει ένα νέο παιδί να κάνει ένα τόσο μεστό και ώριμο παιχνίδι σε τελικό και έχω περιγράψει πάμπολλους όλα αυτά τα χρόνια! Στα 19 του χρόνια είμαι ένας αμυντικός χαφ που τον βλέπεις και δεν πιστεύεις ότι έχει αναδειχθεί από τις ακαδημίες αγγλικής ομάδας. Περισσότερο τον θεωρείς ως Γάλλο ή Ισπανό. Και είναι μια ποδοσφαιρική κληρονομιά που αφήνει πίσω του, αν τελικά φύγει από τη Γιουνάιτεντ, ο Τεν Χαγκ. 

Το γκολ της σεζόν, για μένα το έβαλε και το είπα από εκείνη την ημέρα που το είδα, ο Γκαρνάτσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Έβερτον, τον Νοέμβριο. Ένα εκπληκτικό ψαλίδι που συναγωνίζεται τα καλύτερα που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, από αστέρια όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτ και ο Γκάρεθ Μπέιλ. Πιστεύω πως αμέσως μετά, ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ ήταν αυτό της τελευταίας αγωνιστικής στη νίκη της Τσέλσι επί της Μπόρνμουθ, που πέτυχε ο Καϊσέδο.

Απόκρουση της σεζόν είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί έγιναν αρκετές εντυπωσιακές και δύσκολες, αλλά στέκομαι  στη διπλή του Καμίνσκι της Λούτον απέναντι σε Έζε και Σλουπ, στη νίκη με σκορ 2-1, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

Καλύτερη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού νομίζω πως θα συμφωνήσουμε, σχεδόν οι περισσότεροι, πως ήταν ο Ντέκλαν Ράις. Σχεδόν κανείς στη διάρκεια της σεζόν δεν έκανε κουβέντα για τα 100 εκατομμύρια λίρες που έδωσαν οι «κανονιέρηδες» στη Γουέστ Χαμ για τον αρχηγό της.

Η παρουσία του έκανε την Άρσεναλ ακόμα καλύτερη από ό,τι ήταν πέρσι και αν τελικά κατακτούσε και το πρωτάθλημα, έχω την εντύπωση πως δικός του θα ήταν και ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη της σεζόν. Γενικότερα, βελτιώθηκε μήνα με τον μήνα και πλέον σκοράρει κιόλας περισσότερο από ό,τι έκανε με την φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Προπονητής της σεζόν, είθισται για πολλούς να είναι ο πρωταθλητής, και ο Γκουαρδιόλα εφόσον κατάφερε και η ομάδα του αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ, δηλαδή έναν τέταρτο τίτλο σε σερί σεζόν, το αξίζει.

Αν έπαιρνε το πρωτάθλημα η Άρσεναλ εννοείται πως θα ανήκε στον Αρτέτα αυτός ο τίτλος. Εγώ όμως το βραβείο θα ήθελα να το δώσω σε κάποιον άλλο: Ο Ιραόλα δεν έκανε νίκη στις πρώτες εννιά αγωνιστικές! Και όμως τελικά η Μπόρνμουθ έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο και σώθηκε παρά πολύ εύκολα! 

Τέλος, το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν νομίζω ότι δεν παίρνει κουβέντα πως ήταν εκείνο τον περασμένο Νοέμβριο ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι. Το τελικό 4-4 με ωραία γκολ και εναλλαγή στο σκορ, παραμένει στην μνήμη όσων το είδαν. 

Καλό καλοκαίρι λοιπόν, και ραντεβού στα μέσα Αυγούστου για μία ακόμα πολύ εντυπωσιακή σεζόν στην Premier League. 

Πηγή: England365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This