Επιλογή Σελίδας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπειτα από τέσσερις διαδοχικές σεζόν στη Super League υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Ξεκίνησε με νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά, αλλά ακολούθησαν 13 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς να πάρει τους τρεις βαθμούς και έτσι δημιούργησε νέο αρνητικό ρεκόρ στην 28χρονη ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League.

Συνολικά σημείωσε μόλις τέσσερις νίκες στα 33 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των Playouts, επίδοση που είναι η χειρότερη στην ιστορία του. Η υπόθεση της σωτηρίας είχε κριθεί αρκετά νωρίς και οι όποιες ελπίδες αντιστροφής της κατάστασης στα Playouts, εξανεμίστηκαν νωρίς.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, με την αποχώρηση του Θανάση Στάικου και την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου, έδωσε μια ώθηση, αλλά οι τρεις συνολικά νίκες μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, δεν έβγαλαν την ομάδα από την 14η θέση της βαθμολογίας.

ΘΕΣΗ: 14η

ΝΙΚΕΣ: 4

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 11

ΗΤΤΕΣ: 18

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 33

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 62

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Θανάσης Στάικος που είχε οδηγήσει την ομάδα την προηγούμενη σεζόν, συνέχισε στον πάγκο, αλλά μετά την ήττα από την Κηφισιά την 14η αγωνιστική αποχώρησε με συγκομιδή 1 νίκη – 5 ισοπαλίες – 8 ήττες. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν ο αντικαταστάτης του και σε 17 αναμετρήσεις σε κανονική περίοδο και Playouts είχε 2 νίκες – 5 ισοπαλίες – 10 ήττες για να αφήσει τη σκυτάλη στον Γιώργο Γεωργουλόπουλο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των Playouts, ο οποίος με αρκετά ανανεωμένες ενδεκάδες και ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν κορμό για τη νέα σεζόν, επικράτησαν της Κηφισιάς στην Καισαριανή με 3-2 και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Βόλο στα Γιάννινα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στις 33 αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας και των Playouts χρησιμοποιήθηκαν 34 ποδοσφαιριστές. Ο Κέβιν Ροσέρο αγωνίστηκε στα 32 παιχνίδια, ενώ κανείς άλλος δεν πέρασε το όριο των τριάντα αγώνων. Στις 29 συμμετοχές σταμάτησαν οι Κάρλες Σόρια και Φεντερίκο Τζίνο,

ΓΚΟΛ

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έστειλαν 33 φορές τη μπάλα στα δίχτυα και κατάφεραν να σκοράρουν οι 14 από τους 34 που αγωνίστηκαν. Ο Πέδρο Κόντε ήταν εκείνος που σημείωσε τα περισσότερα (9 γκολ), ενώ ο Ροντρίγκο Εραμούσπε πανηγύρισε δικό του τέρμα τέσσερις φορές.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

O Πέδρο Κόντε έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ Εθνική/Super League και το έκανε στις 21 Απριλίου 2024 στην αναμέτρηση Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1. Εκείνη την ημέρα ήταν 35 ετών και 268 ημερών. Άφησε στη δεύτερη θέση τον Αλφρέδρο Γκλασμάνη που είχε σκοράρει στις 24 Μαΐου 1982 στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-2 σε ηλικία 35 ετών και 118 ημερών.

Ο Ροντρίγκο Εραμπούσπε έφτασε σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με τον ΠΑΣ Γιάννινα την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ήταν ο 25ος ποδοσφαιριστής που το κατάφερε στην ιστορία της ομάδας στην Α’ Εθνική/Super League. Στη συνέχει το ορόσημο των 100 αγώνων έπιασαν τόσο ο Παντελάκης, όσο και ο Παμλίδης.

Στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών μπήκε ο Ροντρίγκο Εραμούσπε, ο οποίος έφτασε τα 20 τέρματα με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League. Ξεπέρασε τους Μιχάλη Μανιά και Νίκο Λιάκο, οι οποίοι είχαν σημειώσει 18 τέρματα και πλέον ο Αργεντίνος είναι στην 9η θέση με 21 γκολ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This