Επιλογή Σελίδας

Της Marily Pignataro

Η FIA ανακοίνωσε το καλεντάρι του 2025 για το πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο, όπως και φέτος, αποτελείται από 24 αγώνες.

Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν είναι ότι για πρώτη φορά από το 2019, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στη Μελβούρνη, στις 16 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν να μετακινείται στις 11-13 Απριλίου, όντας ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς.

Οι πρώτοι πέντε αγώνες είναι εκείνοι που επηρεάστηκαν σημαντικότερα από αυτήν την αλλαγή, αφού το GP Κίνας έχει έρθει δεύτερο, από πέμπτο και θα λάβει χώρα στις 21-23 Μαρτίου, με την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία να ακολουθούν.

Οι 24 αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 8 και κάτι μηνών, με πολύ παρόμοιες ημερομηνίες, σε σχέση με το φετινό καλεντάρι. Η σεζόν περιέχει τρία triple headers, δύο πριν τα μέσα κι ένα στο τέλος:

  1. Ιαπωνία – Μπαχρέιν – Σ. Αραβία (6 Απριλίου, 13 Απριλίου, 20 Απριλίου)
  2. Εμίλια Ρομάνια (Ίμολα) – Μονακό – Ισπανία (18 Μαΐου, 25 Μαΐου, 1 Ιουνίου)
  3. Λας Βέγκας – Κατάρ – Άμπου Ντάμπι (22 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου)

Εκτός αυτού, το καλεντάρι θα έχει έναν Σαββατιάτικο αγώνα κι όχι τρεις, όπως φέτος, αφού το Μπαχρέιν κι η Σ. Αραβία έχουν μετακινηθεί, ώστε να μη συμπίπτουν με το Ραμαζάνι, ενώ το Λας Βέγκας διατηρεί την ιδιαίτερη μη-Κυριακάτικη φύση του.

Άλλες αλλαγές εμφανίζονται στα μέσα της σεζόν, όπου η Ισπανία κι ο Καναδάς έχουν ανταλλάξει θέσεις, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τους αγώνες στο Βέλγιο και την Ουγγαρία.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This