Ύστερα από εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚΔΜ, ο Αιγινιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Απόλλωνα Λιτόχωρου και τον Α.Ο. Κατερίνης τρίτο στον βαθμολογικό πίνακα του Β’ ομίλου.
Εν συνεχεία στο ειδικό πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων της Βόρειας Ελλάδας, διεκδίκησε την άνοδο του στη Β’ Εθνική κατηγορία με πολλές αξιώσεις, αλλά στις λεπτομέρειες το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο (έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές για το ανωτέρω άτυχο πρωτάθλημα της ομάδας μας).
Προπονητές ήσαν ο αείμνηστος Αλέκος Χελιδώνης, παλιός τερματοφύλακας του Ολύμπου Κατερίνης και μετά τον αδόκητο χαμό του Χελιδώνη, ο Βαγγέλης Καραφουλίδης, κεντρικός μέσος, που αγωνίστηκε στο μακρινό παρελθόν με τεράστια επιτυχία σε Μ. Αλέξανδρο Κατερίνης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Ο πρώτος σκοτώθηκε, δεν μπορώ να πώ με βεβαιότητα ή τέλη του 1975 ή στις αρχές (Ιανουάριος) του 1976 σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Λεπτοκαρυά, πριν τον αγώνα κυπέλλου (ημέρα Τετάρτη) με τον Εθνικό Κατερίνης στο γήπεδο της Περίστασης, που παρά τις “φωνές” του Αιγινιακού για αναβολή διεξήχθη κανονικά και οι Αιγινιώτες προφανώς επηρεασμένοι και αγαναχτισμένοι από την απόφαση αποκλείστηκαν.
Άξια λόγου αποτέλεσε η άμυνα “μπετόν του Αιγινιακού, που σε 18 αγωνιστικές μέρες, δέχθηκε μόνο 5 τέρματα.
Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα
Η περιγραφή του αγώνα του Α’ γύρου της περιόδου 1975-76 : Αιγινιακός – Απόλλων Λιτοχωρου (1-0), στο μεγαλο ντέρμπι στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” από τον Αιγινιώτη ανταποκριτή της Βασίλη Παπαβασιλείου.
Ο δεξιοτέχνης μέσος Χρήστος Τριανταφυλλίδης (έτος γέννησης 1950 ), εκ των κορυφαίων τη συγκεκριμένη σεζόν .
Ο Γιώτης Αργυρόπουλος (έτος γέννησης 1950), σπουδαίος γκολτζής και σκόρερ του προαναφέρομενου αγώνα στο 88′.
Το “μηχανάκι του Αιγινιακού, Αργύρης Μηνούδης (έτος γέννησης 1957) με αμέτρητα χιλιόμετρα καταγράφονται στην πολυετή καριέρα του.
Η δημοσίευση της τελικής βαθμολογίας του Β’ ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚΔΜ, όπως την παρουσιάζει το λεύκωμα ιστορίας του Απόλλωνα Λιτόχωρου (έκδοση του 2008) .