Επιλογή ΣελίδαςΜια απευθείας πρόκριση σε τελικό και πέντε εισιτήρια σε ημιτελικούς ήταν η εντυπωσιακή συγκομιδή για τα ελληνικά πληρώματα στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας.

Ιδανικό ξεκίνημα στη διοργάνωση έκανε η δίκωπος των γυναικών με την Μαρια Κυριδου και την Χριστινα Μπούρμπου. Οι ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης Κ23 στο Ντούισμπούργκ πήραν την 1η θέση στο προκριματικό με χρόνο 7:10.10 και σφράγισαν το απευθείας εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Απευθείας στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών πέρασε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Ο 21χρονος πρωταθλητής πήρε την 2ηθέση με χρόνο 7.00.25 πίσω από τον Ιταλό Νιλ Τορες που τερμάτισε σε 6.58.21 και αύριο θα διεκδικήσει τη πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό.

Σε μια άκρως ανταγωνιστική κούρσα η Αννέτα Κυρίδου πήρε τη πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ γυναικών κερδίζοντας το 2ο από τα τρία εισιτήρια που οδηγούσαν στην κορυφαία 12άδα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στη κατηγορία Κ23 τερμάτισε σε 7.35.58 και πλέον απέχει μόλις ένα βήμα από την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό

Ο Στέφανος Ντούσκος είχε από το ξεκίνημα δύσκολο έργο αφού στο σκιφ παίρνουν μέρος τα περισσότερα πληρώματα (23) από όλα τα αγωνίσματα. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής πήρε τη 2η θέση (μόνο ο 1ος περνούσε ημιτελικό) και στον επαναληπτικό πήρε τη 1η θέση με 6.58.27 και μαζί το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Πρώτη θέση και για το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών και πρόκριση στα ημιτελικά.Η Ζωή Φίτσιου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρα από την αρχή το προβάδισμα στον επαναληπτικό και έπεσαν πρώτες στο τερματισμό με χρόνο 7.02.89 για να προκριθούν στα 12 καλύτερα πληρώματα που αύριο θα διεκδικήσουν μια θέση στο τελικό.

Την 3η θέση και την πρόκριση στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εξασφάλισε και η δίκωπος των ανδρών. Οι Γιάννης Καλανταρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος έμειναν σταθερά μέσα στη 3άδα του επαναληπτικού, τερμάτισαν σε 6.40.61 και πήραν το εισιτήριο για την κορυφαία 12άδα της Ευρώπης.

Ετσι αναλυτικά το πρόγραμμα το Σαββάτου για τα ελληνικά πληρώματα έχει ως εξης:

10:58 Δίκωπος άνευ Ανδρών (Καλανδαρίδης-Παλαιοπάνος) Ημιτελικός
11:33 Σκιφ ελ βαρών Ανδρών(Αντ.Παπακωνσταντίνου) Ημιτελικός
12:00 Διπλό σκιφ ελ βαρών Γυναικών (Ζ.Φίτσιου-Ε.Αναστασιάδου) Ημιτελικός
12:40 Σκιφ Γυναικών (Αν.Κυρίδου) Ημιτελικός
12:55 Σκιφ Ανδρών (Σ.Ντούσκος) Ημιτελικός

Pin It on Pinterest

Shares
Share This