Επιλογή ΣελίδαςΤου Παναγιώτη Βότση

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία καράτε (διαβάστε εδώ) για την Ολυμπιακή πρόκριση έφεραν την ανατροπή κάνοντας όμως το σύστημα πιο δίκαιο με την Ελένη Χατζηλιάδου να έχει πλέον την ευκαιρία να τσεκάρει το δικό της εισιτήριο για το Τόκιο.

Η ομοσπονδία (WKF) αποφάσισε να πάρει πίσω τις 4 προκρίσεις που είχαν δοθεί ανά κατηγορία, καθώς με την αναβολή πλέον των Ολυμπιακών, υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να ολοκληρωθούν οι αγώνες που μετράνε στην Ολυμπιακή πρόκριση μέσω κατάταξης, πριν από τη διεξαγωγή του προ-Ολυμπιακού τουρνουά. Η Ελένη Χατζηλιάδου, που το 2018 είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άθλημα αυτό και έχει μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε για αυτή την αλλαγή:

«Αυτό ήταν το πιο λογικό και δίκαιο να γίνει. Από τη στιγμή που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι λογικό να υπάρχει χρόνος να γίνουν οι δύο τελευταίοι αγώνες για την απευθείας πρόκριση μέσω ράνκινγκ, πριν από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι (2η φάση πρόκρισης/ 3 τελευταία εισιτήρια). Όμως επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο, εγώ όπως και οι υπόλοιποι αθλητές που ήταν μία ανάσα πριν την πρόκριση δώσαμε τη δική μας μάχη, μέσω της επιτροπής των αθλητών της ΔΟΕ, αλλά και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και συγκεκριμένα ο κύριος Καπράλος, αλλά και ο κύριος Ιατρού και ο κύριος Κολυμπάδης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να ανοίξει το ράνκινγκ και να διεξαχθούν οι δύο τελευταίοι αγώνες, ώστε να αποκατασταθεί η όποια τυχόν αδικία προέκυπτε από το πάγωμα της κατάταξης. Τους ευχαριστώ και είμαι πολύ ευγνώμων που έχω ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν με κάθε τρόπο στις τόσες επιτυχίες μου όσο και στις δυσκολίες μου που βρίσκονται στο δρόμο μου. Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά θα έχω πάρα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, ώστε να κάνω μία ολοκληρωμένη προετοιμασία και να δώσω το 100% του εαυτού μου το 2021. Αυτό είναι και μία προσωπική πρόκληση με τον εαυτό μου για να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω, όσον αφορά την αγωνιστική μου απόδοση».

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This