Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η αναφορά της FIA για τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων για τη σεζόν του 2021 έδειξε πως η Red Bull ήταν η μόνη ομάδα που παρέβη το όριο στους προϋπολογισμούς.

Σε γράμμα του προς τη FIA, αλλά και τις άλλες οκτώ ομάδες που δεν ξεπέρασαν το budget cap, ο Zak Brown δεν κατονομάζει την Red Bull, αλλά τονίζει πως κάθε παραβίαση του οικονομικού κανονισμού συνιστά «εξαπάτηση», και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά.

«Η παραβίαση των υπερβολικών δαπανών, και πιθανώς οι διαδικαστικές παραβιάσεις, συνιστούν εξαπάτηση προσφέροντας σημαντικό πλεονέκτημα σε τεχνικούς, αθλητικούς και οικονομικούς κανονισμούς», έγραψε στη σχετική επιστολή, που εστάλη στις 12 Οκτωβρίου και διέρρευσε σήμερα, 17 Οκτωβρίου. Το συμπέρασμα είναι ότι κάθε ομάδα που έχει κάνει υπερβολικές δαπάνες έχει αποκτήσει ένα άδικο πλεονέκτημα τόσο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου της τρέχουσας όσο και της επόμενης χρονιάς. Δεν πιστεύουμε ότι μια οικονομική ποινή από μόνη της θα ήταν η κατάλληλη ποινή για παραβίαση υπερβολικών δαπανών ή σοβαρή διαδικαστική παράβαση. Πρέπει ξεκάθαρα να υπάρχει μια αθλητική ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως καθορίζεται από τη FIA. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μικρές αθλητικές κυρώσεις υπερβολικής δαπάνης με μείωση 20% στο CFD (υπολογιστική δυναμική ρευστών) και στο χρόνο αεροδυναμικής σήραγγας».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This