Του Δημήτρη Μπίζα
Η Ferrari είχε έναν δύσκολο αγώνα επί βρετανικού εδάφους, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να τερματίζουν στο όριοεντός της δεκάδας.
Ο Fred Vasseur εξήγησε τι οδήγησε σε αυτή την απογοητευτική για την ομάδα του εικόνα, με βασικούς άξονες την απουσία Leclerc λόγω πρόβλημα στον κινητήρα και την υπέρ το δέον προσοχή με τα ελαστικά:
«Έχοντας εκκινήσει από την 4η και την 5η θέση, είχαμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με την 9η και την 10η θέση στον τερματισμό, αλλά πρέπει να δούμε πιο βαθιά τι έγινε σε όλο το τριήμερο, όχι μόνο στον αγώνα.
«Δεν κάναμε προσομοίωση αγώνα την Παρασκευή, κάναμε μόνο με τη μαλακή γόμα δοκιμές κι ο Charles ήταν στο γκαράζ, οπότε δεν ήμασταν σίγουροι για τη φθορά.
«Ίσως είχαμε κατά νου τι ίσχυε στους πρώτους αγώνες της σεζόν, και για αυτό ήμασταν συντηριτικοί και δεν πιέσαμε αρκετά.
«Ήμασταν άτυχοι και με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μας και δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε, πρέπει να σκεφτούμε τι μπορούμε εμείς να διαχειριστούμε, και για αυτό λέω πως θα μπορούσαμε να έχουμε πιέσει παραπάνω.»
Όσο για τις ελπίδες της Scuderia στην Ουγγαρία το προσεχές Σ/Κ, ο Γάλλος δηλώνει αισιόδοξος:
«Θεωρητικά, η πίστα ταιριάζει στο μονοθέσιό μας. Αλλά παίζει ρόλο και το set-up, δεν είναι ζήτημα μονοθέσιου. Το set-up, η προετοιμασία που κάνεις, το τι δοκιμάζεις την Παρασκευή. Όλα αυτά θα είναι ακόμα πιο κρίσιμα στη Βουδαπέστη, καθώς το προσπέρασμα είναι δύσκολο.»
Πηγή: Car & Driver















