Επιλογή Σελίδας

Η κανονική περίοδος της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε και πριν αρχίσουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ, παρουσιάζουμε την εικόνα των διαιτητών μέσα από πέντε κατηγορίες, που είναι οι εξής: Α) Συμμετοχές σε αγώνες, Β) Νίκες γηπεδούχων / φιλοξενούμενων, Γ) Πέναλτι, Δ) Κίτρινες κάρτες, Ε) Κόκκινες κάρτες.*

Τους περισσότερους ορισμούς ως πρώτος διαιτητής είχε ο Τσακαλίδης με 14 αγώνες σε σύνολο 26 αγωνιστικών. Δηλαδή ορίστηκε πάνω από το 50% των αγώνων. 

Στη δεύτερη θέση ο Παπαπέτρου με 13 αγώνες και ακολουθούν οι Πολυχρόνης και Βεργέτης με 12 αγώνες.

Στον αντίποδα του λιγότερους ορισμούς είχαν ο “πρωτάρης” Κόκκινος και ο Κουκούλας, που προβιβάστηκε το περασμένο καλοκαίρι για δεύτερη φορά στην πρώτη κατηγορία. Αμφότεροι ορίστηκαν σε τέσσερις αγώνες.

Από τους συνολικά 17 αλλοδαπούς διαιτητές που ορίστηκαν στους αγώνες των “big-5”, τρεις αγώνες σφύριξε ο Γερμανός Χαρμ Όσμερς και δύο ο επίσης Γερμανός, Σάσα Στέγκεμαν. Οι άλλοι 15 αλλοδαποί διαιτητές,  ορίστηκαν σε έναν αγώνα έκαστος.    

Ο Τ. Παπαπέτρου είναι ο διαιτητής, στους αγώνες του οποίου νικούν συχνότερα οι φιλοξενούμενες ομάδες. Αυτό συνέβη στους οκτώ από τους 13 αγώνες πρωταθλήματος που διαιτήτευσε. Αντίθετα, σε κανέναν από τους έξι αγώνες του Δ. Μόσχου δε νίκησε η φιλοξενούμενη ομάδα.   

Με τον Φ. Πολυχρόνη διαιτητή συνήθως νικούν οι γηπεδούχες ομάδες, όπως συνέβη τους οκτώ από τους δώδεκα αγώνες που σφύριξε.

Στ. Τσιμεντερίδης και Αγ. Ευαγγέλου είναι οι διαιτητές με τις περισσότερες ισοπαλίες. Πέντε ο καθένας. Αντίθετα, από τα 13 ματς του Παπαπέτρου μόνο ένα έληξε ισόπαλο.

Ο διαιτητής που έχει καταλογίσει περισσότερα πέναλτι είναι ο Κ. Κατοίκος. Οκτώ πέναλτι σε επτά αγώνες. Στον αντίποδα ο Σπ. Ζαμπαλάς έδειξε τη “λευκή βούλα” μόνο δύο φορές στους έντεκα αγώνες που διαιτήτευσε.

Τις περισσότερες κίτρινες κάρτες έχει δείξει ο Χρ. Βεργέτης. Συνολικά 66 σε δώδεκα αγώνες. Δηλαδή 5,5 κίτρινες ανά αγώνα.

Τις λιγότερες κατ’ αναλογία αγώνων / καρτών έχει δείξει ο Τ. Σιδηρόπουλος. 27 κίτρινες σε οκτώ αγώνες. Δηλαδή 3,3 κίτρινες ανά αγώνα.

Τις περισσότερες απευθείας κόκκινες κάρτες, συνολικά τρεις, έχει δείξει ο Σπ. Ζαμπαλάς στους έντεκα αγώνες που έχει διαιτητεύσει. 

Τέλος είναι αξιοσημείωτο ότι οι Φωτιάς (11 αγώνες),  Ευαγγέλου (11 αγώνες), Πολυχρόνης (12 αγώνες) και Τσακαλίδης (14 αγώνες), δεν έχουν δείξει καμία (απευθείας) κόκκινη κάρτα.

*Τα στοιχεία αντλήθηκαν από τη Super League.  

Πηγή: Monobala