Του Δημήτρη Μπίζα
Η Formula 1 βρίσκεται σε μία διαρκή κατάσταση επέκτασης τα τελευταία χρόνια, κάτι που παρατηρείται εντονότερα στο αγωνιστικό της πρόγραμμα, που πλέον έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους είκοσι αγώνες, φτάνοντας φέτος τους 23.
Μιλώντας στο Sky Sports και τον Martin Brundle, o Stefano Domenicali, που βρίσκεται στα ηνία του σπορ από το 2021, μίλησε για το ενδεχόμενο ακόμα και για τριάντα αγώνες ανά σεζόν:
«Υπάρχει προοπτική για είκοσι τέσσερις αγώνες μέσα στη σεζόν. Θα έλεγα ότι υπάρχει προοπτική ακόμα και για τριάντα, με βάση το ενδιαφέρον που έχουμε από όλο τον πλανήτη. Σε εμάς εναπόκειται να βρούμε τη σωστή ισορροπία έχοντας κατά νου ποιες πίστες θέλουν να βρεθούν στο πρόγραμμα της Formula 1, και ποιες ιστορικές πίστες θέλουμε στο καλεντάρι. Υπάρχουν promoters των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και ίσως grand prix που είναι τώρα στο πρόγραμμα να μη μείνουν για πολύ ακόμα».
Είναι κοινό μυστικό πλέον πως οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν και τρίτο αγώνα στο πρόγραμμα, με το Λας Βέγκας να μπαίνει στο καλεντάρι τον Νοέμβριο του 2023, με μόνο τα επίσημα να απομένουν.
Ωστόσο, ο Domenicali αναφέρεται και στην προοπτική επέκτασης του σπορ και στην Αφρική, με το Kyalami της Νοτίου Αφρικής να αποτελεί μία καλή επιλογή για να επιστρέψει το σπορ στην ήπειρο:
«Δεν είναι μόνο το Λας Βέγκας που έχει δείξει ενδιαφέρον, αλλά κι άλλες πόλεις. Πρέπει να κρατήσουμε μία ισορροπία, πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ευκαιρίες που έχουν προκύψει ενώπιόν μας. Και σύντομα θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε σε όλους τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε για να επεκτείνουμε τις αγορές στις οποίες απευθυνόμαστε. Μαζί με την Αμερική και την Κίνα, υπάρχει προοπτική και στην Αφρική. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για έναν αγώνα εκεί. Σίγουρα είναι μία περιοχή που λείπει από το καλεντάρι».
Πηγή: Car & Driver

















