Επιλογή Σελίδας

Του Jonathan Noble

Μετά τις δύο σεζόν κυριαρχίας της Red Bull υπό το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το 2024 αναμένεται όλο και περισσότερες ομάδες να αντιγράψουν ένα ή και περισσότερα στοιχεία από τον σχεδιασμό των RB18 και RB19.

Ήδη από το 2023 ορισμένες ομάδες αναβάθμισαν τα μονοθέσιά τους στο πνεύμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του μονοθέσιου των 21 νικών.

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Pierre Wache, εξήγησε πως η αντιγραφή μπορεί να δουλέψει μόνο αν η διαδικασία γίνεται γνωρίζοντας το τι προσπαθείς να αντιγράψεις από τον ανταγωνισμό:

«Είναι εφικτό να κάνεις μία αντιγραφή, αλλά όπως και σε κάθε επιχείρηση που αφορά και τεχνικά μέσα, το ‘πώς’ αποτελεί το ένα από τα δύο ερωτήματα. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι το ‘γιατί’. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις το ‘γιατί’, μπορείς να αντιγράψεις ό,τι θες, αλλά είναι καλύτερο να μείνεις σε αυτά που κατανοείς».

Ο ίδιος παραδέχθηκε, μάλιστα, πως κι η ομάδα του έχει προχωρήσει σε αυτήν την πρακτική, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει:

«Κι εμείς έχουμε αντιγράψει τους αντιπάλους μας. Ίσως να αντιγράψουμε και κάτι λάθος, αλλά πολλές φορές εμπνέεσαι από το τι έχουν κάνει οι άλλοι. Κάθε φορά, όμως, πρέπει να κατανοείς τι κάνεις. Αν κάνεις στείρα αντιγραφή, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Πρέπει να έχεις ξεκάθαρη εικόνα του τι θες να πετύχεις. Αν δεν έχεις ένα σαφή στόχο, δεν θα καταφέρεις τίποτα».

Πηγή: Motor Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This