Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη
Η πενηνταεννιάχρονη ιστορία του Πιερικού είναι γεμάτη από στιγμές, εικόνες και καταστάσεις που μας θυμίζουν σε καθημερινή βάση τα χρώματα και τα εμβλήματα της αγαπημένης μας ομάδας.
Δεν είναι δυνατό μέσα στο πλούσιο υλικό που κοσμεί την ένδοξη ιστορία του συλλόγου μας να λησμονήσουμε τους απίστευτους ασπρόμαυρους χαρταετούς που πετούσαν για κάποια χρόνια στο γήπεδο δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση για τον Πιερικό και το ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Αναστασιάδης, φίλαθλος του Πιερικού, παλιός τερματοφύλακας του Μέγα Αλέξανδρου, υπήρξε κατασκευαστής χαρταετών για πολλά χρόνια και με πολύ μεράκι και χαρά ήταν αυτός που έφτιαχνε και πετούσε στον Πιερικό ουρανό χαρταετούς με τα μελανόλευκα. Η αγάπη του για τον Πιερικό έφτανε κυριολεκτικά και μεταφορικά ως τον ουρανό με το πέταγμα του ασπρόμαυρου αετού του.

Το ερέθισμα για την κατασκευή χαρταετών ήρθε το 1958 όταν ήταν φαντάρος στην Αθήνα και συνάντησε από κοντά ανθρώπους εξειδικευμένους στην κατασκευή χαρταετών. Έτσι μπήκε σιγά σιγά το μικρόβιο μέσα του και από τότε έως και πριν από 14 χρόνια έγινε γνωστός στην Κατερίνη για τους περίφημους χαρταετούς του. Για τον κ. Γιώργο για να πετάξει ένας χαρταετός με επιτυχία η προσοχή του κατασκευαστή θα πρέπει να επικεντρωθεί στα ζύγια.

Κάθε ημέρα στη ζωή μας έχει και μια ανάμνηση γύρω από τον Πιερικό. Κάθε στιγμή και μια συγκίνηση. Κάθε ασπρόμαυρο σύμβολο, ακόμη και ο χαρταετός του κ. Γιώργου, έχει για όλους εμάς που αγαπούμε τον Πιερικό τη δική του ιστορική αξία.

Γιώργο Αναστασιάδη ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού σε ευχαριστεί θερμά.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Αναστασιάδη.
Η πρώτη μας θυμίζει την άνοδο του Πιερικού στην Α’ εθνική, επί προεδρίας Ευάγγελου Μήτρα το 1984 και είναι τραβηγμένη στο Δημοτικό Στάδιο στα Καταφυγιώτικα. Διακρίνονται πέραν του Γιώργου Αναστασιάδη, ο φίλος του Αντώνης και ο αδελφός του αείμνηστου Μήτρα.
Οι άλλες δύο φωτογραφίες χρονολογούνται στις αρχές του ’90. Οι πιτσιρικάδες καμαρώνουν μπροστά στο χαρταετό με τον κυρ Γιώργο.

πηγή: Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού

Pin It on Pinterest

Shares
Share This