Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου
Προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι το Σαββατοκύριακο του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός θα εκκινήσει από την 16η θέση στην Τζέντα, την χειρότερη θέση που έχει καταλάβει στο Grid τα τελευταία 12 χρόνια, σε «καθαρή» διαδικασία κατατακτήριων, δηλαδή δίχως αποκλεισμούς ή τεχνικά προβλήματα.
Ο τελευταίος αποκλεισμός του Hamilton στο Q1 χωρίς ποινή ήταν το 2017, στη Βραζιλία, όταν ο Βρετανός έπεσε στις μπαριέρες. Για να βρούμε έναν αποκλεισμό που βασίζεται αποκλειστικά σε χρόνους σε στεγνές συνθήκες πίστας, πρέπει να πάμε πίσω στο 2009, όταν ο οδηγός της McLaren απέτυχε να προκριθεί στο Q2 στον αγώνα της πατρίδας του, στο Silverstone.
Η περίοδος, τότε, ολοκληρώθηκε πρόωρα στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Adrian Sutil είχε έξοδο στην Abbey, αναγκάζοντας τον απερχόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lewis Hamilton να διακόψει τον τελευταίο του γύρο και αφήνοντάς τον 19ο, ενώ οι Giancarlo Fisichella, Sébastien Bourdais, Sutil και Sébastien Buemi αποκλείστηκαν επίσης. Το ατύχημα του Sutil διαπιστώθηκε αργότερα ότι ήταν αποτέλεσμα βλάβης στα φρένα.
Ωστόσο, για τον Hamilton δεν είναι μόνον τα αγωνιστικά προβλήματα που τον απασχολούν. Οι πύραυλοι πάνω από την Τζέντα, από την άλλη πλευρά, μονοπώλησαν (και θα έπρεπε να το έχουν κάνει εδώ και καιρό) την προσοχή της Formula 1. «Ανυπομονώ να πάω σπίτι μου», δήλωσε στο Canal Plus ο Hamilton, περιγράφοντας την κατάσταση του μυαλού του όταν αγωνίζεται υπό αυτές τις συνθήκες.
Πηγή: Car & Driver

















