Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Στις κατατακτήριες του Grand Prix Μονακό, ο Charles Leclerc παρεμπόδισε τον Lando Norris καθώς εκείνος βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τρεις θέσεις ποινής και να εκκινήσει τον αγώνα 6ος.

Σε μία πίστα όπως αυτή του Πριγκιπάτου η αναρρίχηση στην κατάταξη κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι εξαιρετικά δύσκολη, οπότε ο ίδιος έμεινε έκτος και μετά τον χαμό που προκλήθηκε από τη βροχή.

«Το Σάββατο μου είπαν τι γινόταν αργά και για αυτό βρέθηκα σε δύσκολη θέση στον αγώνα» δήλωσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για την ποινή.

«Φυσικά είναι εκνευριστικό. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο προκαλεί εκνευρισμό, ιδίως στον αγώνα της πατρίδας σου. Η σεζόν είναι μακρά, δεν είναι αυτός ο μόνος αγώνας στο πρόγραμμα, αν κι αυτός σημαίνει τα περισσότερα για μένα. Οι βαθμοί είναι παντού οι ίδιοι, οπότε πρέπει να κάνουμε μία επανεκκίνηση στη Βαρκελώνη».

Από την πλευρά του, ο Fred Vasseur θέλησε να απολογηθεί για την ασυνεννοησία στο Q3:

«Ήταν δύσκολο για αυτόν να χάσει την pole position για ένα δέκατο, την πρώτη σειρά για δύο δέκατα και μετά να βρεθεί έκτος λόγω της ποινής. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολογηθώ εκ μέρους της ομάδας και να βεβαιωθώ πως θα βελτιώσουμε την επικοινωνία μεταξύ του pitwall και του Charles, και στις δύο πλευρές».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This