Επιλογή Σελίδας

Της Νίκης Μπάκουλη

Ο Ρούμπεν Σεμέδο φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Ξανά. Το αυτό είχε συμβεί και τη σεζόν 2015-16, όταν όμως, η Σπόρτινγκ όπου άνηκε ο παίκτης είχε τραυματισμούς και κανέναν άλλον να καλύψει το κενό. Τη σήμερον ημέρα εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο, με τη Βιγιαρεάλ που δεν τον χρειάζεται και άρα δεν έχει θέμα να τον δώσει. Κατόπιν τούτου, ας γνωριστούμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Obrigado a todos vocês pelas felicitações 2️⃣5️⃣?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Semedo (@r.semedo35__oficial) στις

O Rúben Afonso Borges Semedo (Ρούμπεν Αλφόνσο Μπόρζις Σεμέδο) γεννήθηκε στην Αμαδόρα, νοτιοδυτικά της Λισσαβόνας -στα 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας- στις 4/4 του 1994. Εκεί ζουν 180.000 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από κάθε άλλο δήμο της Πορτογαλίας. Έχει εμπορική ζώνη, βιομηχανίες και τα αρχηγεία διεθνών επιχειρήσεων της χώρας (όπως η ΙΚΕΑ και η Siemens). Η καταγωγή του είναι από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο δημοσιογράφος Σέρτζιο Περέιρα, από το Maisfutbol είχε μιλήσει τον Αύγουστο του 2018 στο The Bleacher Report για τον παίκτη. Βασικά, για τον άνθρωπο Ρούμπεν. Είχε εξηγήσει ότι “δεν είχε απλή ζωή. Η γειτονιά στην οποία μεγάλωσε, η Casal de Mira είναι πολύ δύσκολη”.

Στο δεύτερο μισό του ’90, στην περιοχή που ήταν χωματερή,  βρήκαν ένα μέρος να μείνουν οι φτωχές οικογένειες που δεν μπορούσαν να ζήσουν στα κέντρα -‘σε παράνομα σπίτια’. Eκεί ζουν οι περισσότεροι Αφρικανοί από κάθε άλλη περιοχή της Πορτογαλίας -κυρίως από το Πράσινο Ακρωτήρι, από τη Γουινέα, τη Μοζαμβίκη και την Αγκόλα. Οι επιδρομές της αστυνομίας σύνηθες φαινόμενο.

Ο πατέρας του ήταν στη φυλακή. Μεγάλωσε με τη μητέρα του και την αδελφή του. Η μητέρα του ξυπνούσε κάθε μέρα στις 4 τα ξημερώματα, για να πάει για δουλειά. Εκείνος μοιραία, μεγάλωσε μόνος στους δρόμους. Όσοι τον ξέρουν από μικρό λένε πως είναι ένα καλό παιδί, το οποίο αλλάζει άρδην προς το χειρότερο, όταν είναι με τους φίλους του”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ferro gaita

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Semedo (@r.semedo35__oficial) στις

Με αυτούς τους φίλους έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους, πριν καταλάβει ότι δεν γινόταν να ζει για πάντα στο σαλόνι ενός φίλου του. Χωρίς στόχο. Χωρίς προορισμό. Το 2006 αποφάσισε να πάει Sport Grupo Sacavenense, 17 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, για να παίξει ποδόσφαιρο. Έπαιρνε το τρένο και πήγαινε στην άλλη άκρη της πόλης. Ο θείος του, Bruno Correia είχε εξηγήσει ότι “δεν τον πιέσαμε να κάνει κάτι. Ήταν αυτό που ήθελε”. Ήταν 9 χρόνων. Στα 13 πήγε στην Μπενφίκα.

Μια μέρα ο προπονητής της Fofó, Pedro Santos μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχαν παίξει με την Μπενφίκα και είχαν χάσει 8-0” θυμάται ο Luis Dias, τεχνικός της Σπόρτινγκ. Πρόσθεσε και πως ο καλύτερος του γηπέδου ήταν ο μικρότερος, σε ηλικία, που βρισκόταν στο γήπεδο. Ο Ντίας συμφώνησε να τον δει. Την επομένη η Σπόρτινγκ είχε ματς στο γήπεδο της Fofó. “Δεν ήξερα το όνομα του, ούτε σε ποια θέση παίζει. Ο Σάντος μου είπε ‘θα καταλάβεις για ποιον σου μιλάω’ μόλις τον δεις’. Αυτό και έγινε”. Η συνέχεια ήταν να ζητήσει από τον Σεμέδο να παίξει υπό τις οδηγίες του.

Πήγε στην Σπόρτινγκ (το 2013) ως μέσος. Πολύ γρήγορα έγινε σέντερ και αυτό ήταν απόφαση του Ντίας. “Προέκυψε από τις συνθήκες που αντιμετωπίζαμε. Ο Εric Dier είχε φύγει για τη δεύτερη ομάδα της Έβερτον, ο Tobias Figueiredo ήταν εκτός με τραυματισμό και θα έμενε εκτός για άλλους έξι μήνες και ο Tiago Llori επίσης είχε φύγει. Έπρεπε να βρω λύση” εξήγησε ο προπονητής. Η λύση ήταν ο Σεμέδο, ο οποίος “είχε το ποδόσφαιρο του δρόμου μέσα του. Ήταν πολύ δυνατός στις μονομαχίες”. Είχε βέβαια, πολύ δρόμο μπροστά του.

Στις 11/8 του 2013 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, στο φιλικό με τη Φιορεντίνα. Έβαλε και γκολ. Το ματς είχε τηλεοπτική μετάδοση. Έπαιξε γιατί δεν υπήρχε άλλος -ήταν τραυματίες. Στο τέλος του αγώνα, όλοι μιλούσαν για εκείνον.

Τη σεζόν 2015-16 έδωσε κάποια ματς με την πρώτη ομάδα. Το πρώτο το χρωστά στον Χόρχε Χεσούς, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον νεαρό αθλητή ως “το μέλλον της εθνικής στη θέση των κεντρικών αμυντικών”. Τον είχαν συγκρίνει με τον Ρίο Φέρντιναντ, με τον Πέπε, για το ανταγωνιστικό του χαρακτήρα του, για την ταχύτητα και όσα έκανε στον αέρα. Ο κολλητός του φίλος ήταν ο Γκέλσον Μαρτινς, ο οποίος χάρισε στον Σεμέδο το γκολ που έβαλε στο πρώτο ματς μετά την έξοδο του -εναντίον της Πόρτο.

Η Σπόρτινγκ δάνεισε τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας στη Σετουμπάλ. Εκεί αποβλήθηκε δυο φορές και γύρισε στη βάση του, γιατί πάλι υπήρχαν τραυματισμοί. Τον Φλεβάρη έδωσε τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα (με την Λεβερκούζεν, για τους 32 του UEFA Europa League). Στις 9 Μαρτίου πήρε νέο συμβόλαιο, έως το 2022. Ως ρήτρα αποδέσμευσης ορίστηκαν τα 45.000.000 ευρώ. Φαινόταν να ‘χει βρει τα πατήματα του. Έμενε σε ένα σπίτι κοντά στο γήπεδο, με την κοπέλα του και την κόρη τους, Εστέλα.

Στις 7/6 του 2017 πήγε στην Ισπανία, για τη Βιγιαρεάλ, έναντι 14 εκατ. ευρώ. Είχε χωρίσει με τη σύντροφο του. Τον ακολούθησαν ένας ξάδελφος και ένας φίλος.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απόρησαν με την απόφαση ομάδας που για χρόνια στηριζόταν στην ακαδημία της, να πληρώσει για αυτόν τον τύπο. Και μάλιστα τόσα πολλά λεφτά. Στην επίσημη ανακοίνωση, οι διοικούντες είχαν πει ότι “είναι από τους πιο πολλά υποσχόμενους σέντερ μπακ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένας εξαιρετικός αμυντικός, με μεγάλη φυσική δύναμη, ταχύτητα και πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι”. Ήταν ενήμεροι πως εκτός γηπέδων δεν είναι και το πιο ήσυχο παιδί.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Στα τέλη του Σεπτέμβρη άλλαξε ο προπονητής. Πήγε ο Χαβιέρ Καγιέχα. Έχασε τη θέση του, μετά αντιμετώπισε σειρά τραυματισμών και το Δεκέμβρη μπήκε στο χειρουργείο. “Δεν ήταν μέλος της ομάδας στις προπονήσεις, δεν συμπαθούσε κανέναν συμπαίκτη του και τις περισσότερες ώρες ήταν μόνος”. Αυτό δεν βοήθησε. Τουναντίον, έκανε χειρότερη την κατάσταση που ήταν ήδη αμφιλεγόμενη, λόγω της παρέας που έφερε από την Πορτογαλία.

  • Στις 29/10 του 2017 συνελήφθη έπειτα από καταγγελία γυναίκας που είπε πως δέχθηκε επίθεση από τον ποδοσφαιριστή, με σπασμένο μπουκάλι, στις 6 το πρωί και αφότου της έκανε διάφορες σεξουαλικές προτάσεις.
  • Στις 19/11 του ίδιου έτους ανακρίθηκε από την αστυνομία, για επίθεση υπό την απειλή όπλου σε υπάλληλο γνωστού nightclub της πόλης -γιατί του έλεγε πως το μαγαζί έχει κλείσει και πρέπει να φύγει και εκείνος δεν ήθελε. Έψαξαν το σπίτι του, το όπλο δεν βρέθηκε πουθενά και η ζωή συνεχίστηκε.
  • Το κακό τρίτωσε με το χειρότερο τρόπο. Στις 20 Φεβρουαρίου, συνελήφθη και πάλι. Αυτή τη φορά με έναν ξάδελφο του και έναν φίλο του. Όλοι κατηγορούνταν για αυτά που θα διαβάσεις και γράφτηκαν στα δικόγραφα.

Επιτέθηκαν σε έναν άνδρα, τον απήγαγαν, τον κρατούσαν δεμένο, του έκλεψαν τα κλειδιά, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και του έκλεψαν 24.000 ευρώ, ρολόγια, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα. Ο δικηγόρος του Σεμέδο είπε πως ο πελάτης του ήταν θύμα οικονομικής απάτης. “Δεν αντέδρασε καλά, αλλά εκείνος ήταν το θύμα” ήταν η ακριβής δήλωση. Το όπλο βρέθηκε στο σπίτι του, αλλά δεν αποδείχθηκε ότι του άνηκε.

Όσο οι τρεις άνδρες κρατούσαν το θύμα στο υπόγειο του σπιτιού που έμενε ο Σεμέδο (σε χώρο που είχε διαμορφώσει ως disco room), τον χτύπησαν με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και απείλησαν να του κόψουν τα δάχτυλα. Το θύμα απέδρασε ενώ οι τρεις προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα πάντα, με την καταγγελία ο Σεμέδο τον πυροβόλησε δυο φορές, σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Βαλένθια, αλλά δεν τον πέτυχε. Όλα αυτά τα έχει καταγγείλει το θύμα, που την επόμενη ημέρα πήγε στην αστυνομία για να αναφέρει το δράμα του -με κάταγμα στον αστράγαλο και πολλούς μώλωπες.

Ο παίκτης συνελήφθη. Οι συνεργάτες του διέφυγαν της σύλληψης.

Αρχικά, ο δικαστής αρνήθηκε το ενδεχόμενο αποφυλάκισης, με εγγύηση -οι κατηγορίες ήταν επίθεση, απειλές, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα δολοφονίας. Κατά συνέπεια, ο Σεμέδο πέρασε 142 ημέρες στη φυλακή.

Αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση 30.000 ευρώ, στις 13/7. Δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τη χώρα ή να πλησιάσει το θύμα, πιο κοντά από τα 300 μέτρα. Επίσης, έπρεπε να παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα στο δικαστήριο, έως τη δίκη. Που δεν έχει γίνει ακόμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Semedo (@r.semedo35__oficial) στις

Πέρασα πολλά βράδια, κλαίγοντας, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μπροστά σε κανέναν,” είπε στην A Bola εννέα μήνες μετά την αποφυλάκιση του, “πολλά ήταν και τα βράδια που δεν κοιμήθηκα, γιατί σκεφτόμουν πόσο υπέφερε η οικογένεια μου. Κατάλαβα ότι δεν αξίζει να περνάς το χρόνο σου με ανθρώπους που σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Είναι προτιμότερο να είσαι μαζί με αυτούς που αγαπάς. Τους δυο πρώτους μήνες ήταν σαν να μην περνούσε ο χρόνος. Δεν είχα την παραμικρή πληροφορία για το τι γινόταν έξω. Με τη μητέρα μου συμφωνήσαμε πως είχαμε επιλέξει λάθος δικηγόρους”.

Νικόλαος Ντούλας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Ομολόγησε ότι πέρασε από το μυαλό του ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά. “Στην αρχή μου έλεγαν ότι σε 1-2 εβδομάδες, όλα θα ‘χουν τελειώσει. Μετά το δεύτερο μήνα άρχισα να σκέφτομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο”.

Μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην καθημερινότητα, η Ουέσκα τον ζήτησε ως δανεικό, για να τη βοηθήσει στην πρώτη παρουσία της ιστορίας της στην πρώτη κατηγορία. Είχε μπει στη διαδικασία να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Για την ιστορία, μετά τη σύλληψη του (Φεβρουάριο) η Βιγιαρεάλ δεν τον πλήρωνε. Έκανε την πρώτη εμφάνιση εναντίον της Εϊμπάρ. Την επόμενη αγωνιστική πήγε στο Καμπ Νου. Είχε 12 συμμετοχές και μετά εξαφανίστηκε για 4 παιχνίδια.

Στις 5/1 η ομάδα ανακοίνωσε πως λήγει το δανεισμό ‘γιατί δεν σεβάστηκε τις αρχές του συλλόγου μας, οι οποίες είναι για εμάς προτεραιότητα και δεν ταιριάζει στα πλάνα μας”. Αυτό που είχε κάνει ήταν να πάει σε nightclub, απευθείας από το γήπεδο μετά την ήττα από τη Σεβίλη.

H Bιγιαρεάλ δεν τον ήθελε πίσω και τον έδωσε στη Ρίο Άβε, όπου πήγε αφότου ο δικαστής του έδωσε άδεια να ‘βγει’ από την Ισπανία, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του. Και τώρα προκύπτει η πληροφορία για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, που πρώτη φορά είχε χτυπήσει την πόρτα του παίκτη το 2015-16, έπειτα από πρόταση του Μάρκο Σίλβα. Ήταν η περίοδος που ‘χαν ξεμείνει από παίκτες τα ‘λιοντάρια’, λόγω τραυματισμών και η ιστορία δεν ολοκληρώθηκε.

Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εκείνος φαίνεται να είναι πιο ώριμος. Για αρχή, ζει με τα παιδιά του -ναι, πια είναι δυο. Και μάλλον ήλθε η ώρα να τιμήσει και το ταλέντο του. Αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Lós mismo que criticam ??ahora son los mismo que luego ???? Tiempo al tiempo ???? Os mesmo que criticam ?? são os mesmo que mais tarde ???? Tempo ao tempo ????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Semedo (@r.semedo35__oficial) στις

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This