Επιλογή Σελίδας

Όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες της εποχής του, είχε ως μεγάλο ποδοσφαιρικό όνειρο να παίξει στο πλευρό του Ρομάριο. Η διαφορά του Βαλντιράμ όμως σε σχέση με τους υπόλοιπους, ήταν ότι εκείνος κατάφερε να δει τη φαντασία να γίνεται πραγματικότητα. Μόνο που δεν είχε το μυαλό, το σθένος, τη νηφαλιότητα να το κρατήσει ζωντανό και έτσι το όνειρο μετατράπηκε γρήγορα στον χειρότερο εφιάλτη, ο οποίος είχε για φάντασμα τον ίδιο τον κακό εαυτό του παίκτη και για φινάλε το εντελώς αντίθετο από το happy end, τον δικό του θάνατο.

Στα 21 του τον ανακάλυψαν οι ερευνητές της Μπελενένσες και πέρασε τον Ατλαντικό για την Πορτογαλία. Εκεί όμως δεν τα κατάφερε καλά και επέστρεψε άμεσα, αλλά όχι για κάποια καλή ομάδα της πατρίδας του. Είχε πατήσει πλέον τα 24, όταν η Βάσκο Ντα Γκάμα έκανε την έκπληξη και αποφάσισε να του προσφέρει τη μεγάλη ευκαιρία. Εκεί βίωσε το παραμύθι, καθώς στην επίθεση βρέθηκε παρτενέρ του Ρομάριο, ο οποίος βίωνε τα τελευταία της θρυλικής καριέρας του.

Με 14 γκολ σε 32 αγώνες ήταν αρκετά καλός και ειδικά με τα επτά που σημείωσε στο Κύπελλο. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του δεν θα του επέτρεπε να αναδείξει περισσότερο το όποιο ταλέντο του. Σταδιακά άρχισε να καθυστερεί ή να μην πηγαίνει καθόλου στις προπονήσεις, ώσπου υπήρξαν κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και προβλήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά. Κάπως έτσι, ο Βαλντιμάρ βρέθηκε το 2007 χωρίς συμβόλαιο, καθώς η Βάσκο αποφάσισε να το καταγγείλει και να το σπάσει.

Το πόσο απροσάρμοστος ήταν, το αποδεικνύουν οι 11 ομάδες που άλλαξε στην επόμενη τετραετία σε μικρότερες κατηγορίες, δίχως να ολοκληρώσει έστω μία σεζόν σε κάποια από αυτές. Το 2014 συνελήφθη να πουλάει το τηλέφωνό του, για να πάρει ναρκωτικά και δεν ξανάπαιξε μπάλα για τρία χρόνια. Το 2017 η Ατλάντικο στην Πολιτεία της Μπαΐα, του έδωσε μία ακόμα ευκαιρία. Αφού έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι, έβρισε τον προπονητή, πλακώθηκε με συμπαίκτη του και αποχώρησε. Θα ήταν η τελευταία φορά που θα κυνηγούσε το τόπι.

Εκείνη τη χρονιά άνθρωποι της Βάσκο τον είδαν να ζητιανεύει σε φανάρι και του προσέφεραν βοήθεια μέσω εράνου, ενώ φρόντισαν να εισηχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης. Μόνο που δεν έμεινε για πολύ εκεί. Αμέσως επέστρεψε στο να ζητιανεύει στους δρόμους για τη δόση του. Το προηγούμενο Σάββατο ήταν η ύστατη φορά που τον αντίκριζε κάποιος. Μόνο που βρισκόταν νεκρός. Υπερβολική δόση; Δολοφονία; Κανείς δεν έχει πει ακόμα με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βαλντιράμ που έπαιξε κάποτε με τον Ρομάριο, παράτησε τη ζωή του μόλις στα 36 χρόνια…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This