Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σαπουντζάκη

Μία από τις σημαίες του Παναθηναϊκού, ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική ομάδα, ένας από τους πιο σπουδαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα αλλά φρόντισαν να κάνουν τη χώρα μας γνωστή και σε όλη την Ευρώπη με την παρουσία του στα γήπεδα της Σέρι Α και της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γιώργος Καραγκούνης γίνεται σήμερα 47 ετών και εμείς του ευχόμαστε χρόνια πολλά και μαζί ξεχωρίζουμε ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές της τεράστιας καριέρας του.

Μην νομίζετε, η δουλειά μας κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν αφού το να ξεχωρίσεις στα πλαίσια ενός αφιερώματος κάποιες στιγμές από την πορεία ενός ανθρώπου για τον οποίον μπορεί κανείς πολύ εύκολα να γράψει… βιβλίο, δεν είναι απλή υπόθεση. Παρ΄ όλα αυτά, επιλέξαμε εκείνες τις στιγμές που έρχονται στο μυαλό κάθε φίλου του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, όταν ακούει το όνομα «Γιώργος Καραγκούνης».

Έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στις 8 Νοεμβρίου του 1998 σε ένα εκτός έδρας ματς κόντρα στον Εθνικό, ενώ πέτυχε τα πρώτα του επίσημα τέρματα με το τριφύλλι και πάλι κόντρα στον ίδιο αντίπαλο στις 19 Απριλίου του 1999.

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004

Είναι η κορυφαία στιγμή για κάθε παίκτη εκείνης της ομάδας. Ακόμα περισσότερο για έναν άνθρωπο που έδωσε και την ψυχή του για το εθνόσημο, αποτελώντας μέχρι και σήμερα τον πρώτο σε συμμετοχές με αυτό στο στήθος. Οι 139 παρουσίες του Γιώργου Καραγκούνη με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας αποτελούν ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να «σπάσει».

Μέσα σε αυτές, πέτυχε δέκα τέρματα, ένα από αυτό έμελλε να αποτελέσει την αφετηρία στο πιο όμορφο ταξίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν εκείνο κόντρα στην Πορτογαλία στη νίκη με 2-1 στο Ντραγκάο, όταν ακόμα κανείς δεν υπολογίζει τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ. Η μοίρα τα έφερε έτσι και στον τελικό δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, όμως ήταν σαν να ήταν εκεί…

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας του

Είναι σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες στιγμές για κάθε ποδοσφαιριστή, ένας από τους χειρότερους τραυματισμούς που μπορεί να του τύχουν. Ο Γιώργος Καραγκούνης στον επαναληπτικό των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ στο Καμπ Νόου κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε μία στιγμή είδε το πόδι του να κολλά στο χορτάρι και τον χιαστό του να κόβεται. Κι όμως, εκείνος συνέχιζε να παίζει. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου…

Η μεταγραφή στην Ίντερ και οι Άγγλοι που έμαθαν από εκείνον για τους Έλληνες

Το καλοκαίρι του 2003 ο Γιώργος Καραγκούνης μετακομίζει στην Ίντερ με συμβόλαιο που έφτανε το 1,1 εκατ. ευρώ και όντας προσωπική επιλογή του τότε τεχνικού των Ιταλών, Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Φόρεσε τη φανέλα των νερατζούρι για δύο σεζόν συμπληρώνοντας συνολικά 21 συμμετοχές.

Γύρισε και έκανε τον Παναθηναϊκό νταμπλούχο

Τον Ιούλιο του 2007 ο Καραγκούνης μένει ελεύθερος από την Μπενφίκα και επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Είχε αφήσει κάτι και για τη δεύτερη θητεία του με το τριφύλλι. Έζησε, λοιπόν, τις τελευταίες μέχρι και σήμερα μεγάλες στιγμές των πράσινων στην Ευρώπη, με γκολ μέσα στη Βέρντερ Βρέμης αλλά και στη Βιγιαρεάλ. Φυσικά, έζησε την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή με την κατάκτηση του νταμπλ του 2010, όντας αρχηγός εκείνος της ομάδας.

Το φινάλε που γράφτηκε στην Αγγλία

Όταν είχαμε κάνει μία συνέντευξη με τον νεαρό τότε Θέμη Κεφαλά που αγωνιζώταν στην ΚΠΡ, εκείνος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο άνθρωπος που έμαθε στους Άγγλους πως οι Έλληνες παλεύουμε σκληρά. Ήταν εκείνος που έκανε τη χώρα μας γνωστή στο Νησί. Με τη φανέλα της ομάδας του Λονδίνου αγωνίστηκε 39 φορές από το 2012 ως και το 2014 και έγραψε και το τέλος στην τεράστια καριέρα του.

Το γκολ κόντρα στη Ρωσία που χάρισε την πρόκριση στην Εθνική

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από τη Γερμανία. Αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Καραγκούνη καθώς με δικό του γκολ ήρθε η νίκη στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στη Ρωσία.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This