Επιλογή Σελίδας

Δυο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία έχασε ο Πιερικός, μένοντας στο 1-1 με τον μαχητικό Εδεσσαϊκό, εντός έδρας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι Κατερινιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Κατσιαμήτα στο 40′ αλλά ο Σφέτκος στο 90’+4′ “πάγωσε” το Α’ ΔΑΚ και χάρισε το βαθμό στην ομάδα του, η οποία εξασφάλισε και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με το πιερικό “συγκρότημα”.

Τι και αν προηγήθηκε με τον Κατσιαμήτα στο 40′; Τι και αν ο Παπατολίκας κατέβασε…τα ρολά στο 2ο μέρος με εκπληκτικές επεμβάσεις; Ο Πιερικός αποδείχθηκε ”ιδανικός αυτόχειρας” στο ματς με τον Εδεσσαικό, χάνοντας το προβάδισμα που κρατούσε με…νύχια και με δόντια αφού δέχθηκε την ισοφάριση από τον Σφέτκο σε νεκρό χρόνο! ( 1-1 στο 90+4′)

Με αυτή την ισοπαλία η ομάδα της Κατερίνης βρίσκεται πλέον σε δυσμενή θέση (+2 από την επικίνδυνη ζώνη), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αγνοεί το τρίποντο στο Α’ ΔΑΚ από τις 26 Νοεμβρίου!
 
Στο 8′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι όταν ο Σκαθαρούδης  απέφυγε τον Λαζαρίδη, πάτησε περιοχη, όμως έκανε ”άψυχο” πλάσε με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Παπατολίκα.
Στο ημίωρο ο Γκουντρουμπής ελίχθηκε όμορφα από το ύψος της περιοχής και εν συνεχεία επεχείρησε συρτό δεξί σουτ με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Στο 40′ οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν και ήρθε το γκολ σε ιδανικό χρονικά σημείο. Μετά από λάθος αντίπαλου αμυντικού ο οποίος πιέστηκε από τον Γκουντρουμπή, η μπάλα στρώθηκε στον Κατσιαμήτα και εκείνος αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με δεξί εξωτερικό ”τσίμπημα” πετυχαίνοντας το 1-0.
 
Στο 2ο ημίχρονο ο Πιερικός οπισθοχώρησε υπερβολικά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Εδεσσαικού να πάρουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού και να διεκδικήσουν το τέρμα της ισοφάρισης.
Στο 60′ ο Σκαθαρούδης προσποιήθηκε όμορφα τους αμυντικούς του Πιερικού και σούταρε με το δεξί στην αριστερή γωνία του Παπατολίκα με τον τελευταίο να πέφτει έγκαιρα και να μαζεύει τη μπάλα.
Στο 83′ ο Καράμπελας σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πήρε μια τροχία λόμπας προς την εστία , με τον Παπατολίκα να τη βρίσκει με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 85′ ο Κιόρτσης εξαπέλυσε σουτ βολίδα με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να έχει και πάλι απάντηση, και να πραγματοποιεί την επέμβαση του ματς παραχωρώντας κόρνερ.
Η ασφυχτική πίεση των παικτών του Ηλία Σαπάνη στον Πιερικό απέδωσε εν τέλει καρπούς και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ισοφάριση!  Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Παπατολίκα και αφού οι γηπεδούχοι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, εμφανίστηκε ο Σφέτκος σαν…από μηχανής Θεός στέλνοντάς τη στα δίχτυα με δεξί σουτ για το τελικό 1-1!
 
Στο 90′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Γκουντρουμπής ο οποίος είχε βγει ως αλλαγή.
 


Θυμηθείτε τις κυριότερες στιγμές της αναμέτρησης όπως τις κατέγραψε το katerinisport.gr στο live του, εδώ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιτσανούδης με βοηθούς τους Κοτούμπα και Δεδικούση (Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Δημήτρης Χριστοφορίδης):
 Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Κραγιόπουλος, Χατζηδίμπας, Τουλίκας (46’ Κυριλλίδης), Καρτσαμπάς, Κυπαρίσσης (67’ Καραγκούνης), Κωστίκος, Γκουντρουμπής (80’ Παλιάτσιος), Κατσιαμήτας (72’ Κοκονόζι), Σαμανίδης.
Στον πάγκο: Λαμπίρης, Τοπουζλής, Κτιστόπουλος.

Εδεσσαϊκός (Ηλίας Σαπάνης): Βόλτσης, Κούμπους (85’ Ιωσηφίδης), Κιόρτσης, Μωυσίδης, Χαραβητίδης, Προύντσης (67’ Σφέτκος), Ταουσιάνης, Τσουμάγκας, Καρακούτης (46’ Ντόγος), Σκαθαρούδης, Καράμπελας.
Στον πάγκο: Ουζούνης, Πούπης, Παπουρτζής, Αβραμίδης.

ρεπορτάζ: Κώστας Παπαγεωργίου

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This