Επιλογή Σελίδας

 

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας πραγματοποίησε ο Πιερικός ο οποίος επικράτησε στο Α’ΔΑΚ Κατερίνης επί του Εθνικού Νεου Κεραμιδίου με το ”εύθραυστο” 1-0 , στα πλαίσια του πρώτου αγώνα της ημιτελικής φάσης. 

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση επιτευχθη στο 54΄ όταν ο Ν.Καλαιτζίδης έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με … ηθικό αυτουργό του αυτογκόλ τον Ηλιάδη. 
Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν τις καλές στιγμές τους και τον αξιόμαχο Εθνικό στην ”παρθενική” του εμφάνιση σε ημιτελικό κυπέλλου να φεύγει από την Κατερίνη , έχοντας στην πλάτη του ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι αναστρέψιμο και δεν τον καταδικάζει από σήμερα.
Στο 20΄ο Παρδάλης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.
Στο 21′ ο ίδιος παίκτης πάτησε περιοχή από τα αριστερά , επειχήρησε το πλασέ όμως ο Τοπουζλής που είχε καλύψει την κλειστή του γωνία , έκανε την επέμβαση και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.
Στο 25′ ο Τουλίκας από τα αριστερά πραγματοποίησε συρτή ”φαρμακερή” σέντρα στην καρδιά της άμυνας με τον Κατσιαμήτα να χάνει σπουδαία ευκαιρία από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στο 28′ ο πολύπειρος Μητράκας βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Τοπουζλής βγήκε έγκαιρα από την εστία του και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 54′ ο Πιερικός θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα στο ματς , χωρίς να χρηστεί σκόρερ κάποιος ποδοσφαιριστής του. Συγκεκριμένα , ο Ηλιάδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο νεαρός Ν.Καλαιτζίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ , έβαλε άτσαλα το αριστερό του πόδι και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.
Η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου συνέχισε με πείσμα και με ζήλο να διεκδικεί κάποιο τέρμα και στο 58′ ο Μητράκας είδε την σέντρα σουτ που επειχήρησε να περνά άουτ. 
Στο 71′ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Τουλκερίδη να πιάνει ωραίο αριστερό σουτ εκτός περιοχής , τον Τοπουζλή να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και τους αμυντικούς του Πιερικού να παραχωρούν κόρνερ.
Διαιτιτική τριπλέτα: Βρέσκας, Κουτσικανίδης, Τσικλητάρη Δ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Γιάννης Χατζηπουργάνης): Τοπουζλής, Μτσεντλισβίλι (65΄Καραγκούνης), Τουλίκας (85΄Γκουντρουμπής), Κανταρτζής, Χατζηδίμπας, Λαζαρίδης, Κοκονόζι, Λαμπίρης, Παλιάτσιος, Κτιστόπουλος (75΄Δαδάκος), Κατσιαμήτας (52΄Ηλιάδης)

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Σάκης Λιάγκας): Καλαϊτζίδης Α., Καλαϊτζίδης Ν., Σταλίκας, Τσιαουσίδης, Χαλκίδης, Τουλκερίδης, Παρδάλης, Νταμπαλάκης (89΄Νίκου), Μητράκας (80΄Μάνος), Σκούρτι (90+ Ρούντος), Μπέης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This