Επιλογή Σελίδας

Σε μία αναμέτρηση που ήθελε πάση θυσία το τρίποντο προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες, ο Πιερικός αν και βρέθηκε δις πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει την ομάδα της Νάουσας και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, με το τελικό 2-2 να επισφραγίζει τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων στο τερέν του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης. Η γηπεδούχος ομάδα με αυτό τον πόντο έφτασε στους 23 βαθμούς μένοντας μακριά από την νίκη για 4η διαδοχική αγωνιστική και βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης. Το σκορ άνοιξε στο 45’+2′ ο Γιαννόπουλος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ενώ ο Πιερικός “απάντησε” με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκουντρουμπή στο 47′. Οι Ναουσαίοι έφτασαν στο “τρίποντο” με κοντινό σουτ του Τζημογιάννη στο 61΄ αλλά ο Πιερικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκουντρουμπή να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά στο 74′, μετά από σύγχυση στα καρέ των Ημαθιωτών.

Το ματς στο πρώτος μέρος ήταν νωχελικό, άχρωμο, με κακό ρυθμό με το δεύτερο μέρος ωστόσο να έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα και να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από άποψης θεάματος όσο και από άποψης της τελικής έκβασης. 
Στο 5′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του ματς με τον Χατζόπουλο να εκμεταλλέυται το τραγικό λάθος του Παπατολίκα (γλίστρησε η μπάλα μέσα από τα χέρια του) και με αριστερή λόμπα να προσπαθεί να τον κρεμάσει στέλνοντας όμως τη μπάλα στην πάνω από τα δοκάρια.
Στο 36′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Νάουσας, ούτε ο Χατζηδίμπας αλλά ούτε και ο Κυπαρίσσης δεν κατάφεραν να βρουν εστία με την μπάλα να κοντράρει πολλές φορές και εν τέλει να απομακρύνεται ο κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους.
Στο 43′ έπειτα από κομπίνα σε φάουλ των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Κυπαρίσση στην αριστερή πτέρυγα, εκείνος έβγαλε την σέντρα με το δεξί και ο Κραγιόπουλος με κεφαλιά δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα εντός εστίας.
Στο 45+2′ στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του πρώτου μέρους η ομάδα της Νάουσας κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, με τον Γιαννόπουλο να σκοράρει με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ περίπου από τα 30 μέτρα νικώντας τον Παπατολίκα για το 0-1.
Παρόλο που πήγε στα αποδυτήρια με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία ο Πιερικός κατάφερε να φέρει…τούμπα την κατάσταση και να ρίξει το αρνητικό κλίμα στην πλευρά του αντιπάλου. Συγκεκριμένα, με το ”καλημέρα” του 2ου μισού (47′), ο Κυπαρίσσης πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο με τον α’ βοηθό να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Γκουντρουμπής που είχε περάσει ως αλλαγή στην έναρξη του β’ μέρους, νίκησε από την άσπρη βούλα τον Γρηγοριάδη πλασάροντας εύστοχα στην αριστερή του γωνιά για την ισοφάριση.
Στο 59′ το απευθείας φάουλ του Κυζιρίδη από πλάγια θέση πέρασε εκτός εστίας.
Στο 61′ ήρθε η εκ νέου ”ψυχρολουσία” για τον Πιερικό καθώς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Παπατολίκας  δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, αυτή έπειτα από αμυντική αδράνεια και κόντρες στρώθηκε στον Τζημογιάννη και εκείνος από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας και πάλι την ομάδα του σε “θέση οδηγού”.
Στο 70′ το σουτ του Καραγκούνη έπειτα από όμορφη συνεργασία των γηπεδούχων παικτών κατέληξε στην αγκαλιά του Γρηγοριάδη.
Στο 74′ η ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη κατάφερε να ξαναφέρει την παρτίδα στα ίσια. Ο Κατσιαμήτας έκανε την σέντρα στην περιοχή, ο Καραγκούνης σούταρε με τον γκολκίπερ της Νάουσας να αποκρούει προσωρινά και στην συνέχεια μετά από σύγχυση στην μικρή περιοχή, ο Γκουντρουμπής έβαλε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα. 
Από εκείνο το σημείο και ύστερα , αμφότερες οι ομάδες επιχείρησαν να βρουν το τρίτο γκολ που λογικά θα τους έδινε την νίκη , χωρίς όμως να κάνουν κάποια αξιοσημείωτη φάση με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Λυμπούδης με βοηθούς τους Μποζατζίδη και Μιχτατίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κυπαρίσσης, Κανταρτζής, Παπατολίκας, Βοσνιάδης και Γκουντρουμπής του Πιερικού και οι Χατζόπουλος, Πανταρτζίδης, Τόσιος και Ντινόπουλος της Νάουσας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΣΦΚ Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Κυριλλίδης, Καρτσαμπάς, Κανταρτζής, Βοσνιάδης, Χατζηδίμπας, Κυπαρίσσης (80′ Μτσεντλισβίλι), Κωστίκος, Δαδάκος (46′ Γκουντρουμπής), Κραγιόπουλος (68′ Καραγκούνης), Σαμανίδης (46′ Κατσιαμήτας).

Στον πάγκο:  Τουλίκας, Τοπουζλής, Λαζαρίδης.
ΦΑΣ Νάουσα (Βασίλης Ασλανίδης): Γρηγοριάδης, Περηφανόπουλος, Τζημογιάννης, Μουρατίδης, Γιαννόπουλος, Παντζαρτζίδης (69′ Ντινόπουλος), Μαντός (45′ Τόσιος), Τούφας, Κωτσόπουλος (90′ Καψάλης), Χατζόπουλος, Κυζιρίδης (88′ Νίκου).
Στον πάγκο: Νομικός, Κερμανίδης, Τσιλικιώτης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This