Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ των Δεμηρτζόγλου και Μπατζώνη ο Σβορώνος επικράτησε με 2-0 του Πιερικού, στον αγώνα που διεξήχθη στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος”, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη είχε μία από τις καλύτερες φετινές της παρουσίες, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι, και έφτασε δίκαια στη νίκη επί ενός Πιερικού που απογοήτευσε με την εικόνα του.

Ο Σβορώνος έδειξε πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον όμιλο (για θέση στην πρώτη τριάδα αλλά και… διάθεση πρωτιάς έκανε λόγο ο Νίκος Θεοδοσιάδης στη συνέντευξη τύπου) ενώ ο Πιερικός χρειάζεται πολλή δουλειά προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες πρωταθλητισμού.

Οπωσδήποτε, οι αρκετοί καινούριοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού, παρά τη δεδομένη αξία τους, χρειάζονται χρόνο μιας και βρίσκονταν πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά και επειδή δεν είναι εύκολο να μονταριστεί η ομάδα σε καιρό πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σε μια χρονιά στην οποία ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά, ο καιρός περνάει και ήδη στους πέντε πρώτους αγώνες ο Πιερικός μετράει απώλειες 7 βαθμών, ενώ και στην εικόνα που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο δε φαίνεται πρόοδος.

Το μόνο θετικό για τον Πιερικό είναι το γεγονός πως η διαφορά από την κορυφή δεν αυξήθηκε καθώς ο πρωτοπόρος Εθνικός Νέου Κεραμιδίου έχασε και παρέμεινε στους 15 βαθμούς έναντι 11 της ομάδας της Κατερίνης. Μαζί με τον Πιερικό είναι τα Τρίκαλα και από σήμερα και οι Σβορώνος, Ζάκυνθος και Νέα Αρτάκη.

Την ερχόμενη αγωνιστική, ο Πιερικός υποδέχεται τον Βατανιακό ενώ ο Σβορώνος κοντράρεται εκτός έδρας με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Το “φιλμ” του αγώνα
3′ Σουτ του Ξυδούς από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Μπίντσης.
5′ Από βαθιά μπαλιά του Κοντοθανάση, πίσω από το κέντρο, ο Δεμηρτζόγλου πρόλαβε με κεφαλιά την έξοδο του Μπίντση, ωστόσο πρόλαβε και έδιωξε ο Οικονομόπουλος πριν η μπάλα κατευθυνθεί προς το κενό τέρμα.
16′ Σουτ του Σαραντίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών και εν συνεχεία απομακρύνθηκε.
18′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μίγκο που βρέθηκε στο έδαφος, σε διεκδίκηση με αντίπαλο, με τον Πιερικό να ζητάει πέναλτι όμως ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
20′ Μακρινό σουτ του Σαραντίδη, πολύ άστοχο.
24′ Σουτ του Καραγκούνη από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πλάτη παίκτη του Πιερικού και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
32′ ΓΚΟΛ! 1-0: Με βαθιά μπαλιά ο Κοντοθανάσης βρήκε τον Δεμηρτζόγλου στην “πλάτη” της άμυνας του Πιερικού, αυτός πρόλαβε τον Μπίντση και τον “κρέμασε” με πλασέ, κάνοντας το 1-0.
35′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κωνσταντινίδη από δεξιά, κεφαλιά του Σαραντίδη, μπλόκαε ο Ζωγράφος.
44′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κωνσταντινίδη, μπλόκαρε με δυσκολία ο Ζωγράφος.

50′ Πλασέ του Ν. Κυπαρίσση μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπίντση που είχε πέσει σωστά.
53′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Μπατζώνης με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπίντση, κάνοντας το 2-0.
58′ Γυριστό σουτ του Μπατζώνη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μπίντσης.
63′ Σουτ του Ματζαλάκη από το ύψος του πέναλτι, μετά από κάθετη πάσα του Κατσιαμήτα, δεν αιφνιδιάστηκε ο Ζωγράφος.
82′ Καλή στιγμή για τον Πιερικό με τον Σαραντίδη να βρίσκεται απέναντι από τον Ζωγράφο, όμως ο τερματοφύλακας του Σβορώνου απέκρουσε το σουτ του επιθετικού του Πιερικού.
87′ Σέντρα του Γ. Κυπαρίσση από δεξιά, μπλόκαρε εύκολα ο Ζωγράφος.
88′ Συρτό σουτ του Ν. Κυπαρίσση, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπίντσης.
90′ Κεφαλιά του Σαραντίδη από πολύ καλή θέση, έπειτα από σέντρα από αριστερά, η μπάλα απελπιστικά άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μαργιόλας της ΕΠΣ Καρδίτσας με βοηθούς τους Καλογριανίτη της ΕΠΣ Καρδίτσας και Αλεξόπουλο της ΕΠΣ Τρικάλων.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Μυστρίδης (38′), Κυπαρίσσης Ν. (45’+) του Σβορώνου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Βούλγαρης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Καραγκούνης (66′ Δημηνάς), Μυστρίδης (78′ Ίτσιος), Δεμηρτζόγλου, Κοντοθανάσης (86′ Κυρτέγος), Κυπαρίσσης, Ξυδούς (86′ Βύρος), Μπατζώνης.

Στον πάγκο: Κυρτέγος, Σκαμπαρδώνης, Λάμπρου, Βύρος, Τρούμπαλος, Κούζας, Παπαδόπουλος.

Πιερικός (Δημήτρης Κάλφας): Μπίντσης, Κωνσταντινίδης, Οικονόμου, Γιαλαμίδης, Καρατάσιος (7′ λ.τ. Μακρίδης), Μπλέτσας (62′ Κατσαβάκης), Κυπαρίσσης, Σαραντίδης, Φασίδης (46′ Κατσιαμήτας), Μίγκος (62′ Ματζαλάκου), Μπάλλας (46′ Οικονομίκος).

Στον πάγκο: Τσακνάκης, Κατσαβάκης, Δεληγιάννης, Κόντος, Ματζαλάκου, Μυρωτής.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This