Επιλογή Σελίδας

Το… ταξίδι του Πιερικού στο Κύπελλο Ελλάδας, στην επιστροφή του στον θεσμό, ολοκληρώθηκε στο Μενίδι καθώς ηττήθηκε στο “Μιχάλης Βαρελάς” με 0-1 στην παράταση από τον Αχαρναϊκό.

Η ομάδα της Κατερίνης ήταν αυτή που είχε τις σημαντικές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια με κορυφαίες το δοκάρι του Μπλέτσα στο 43′ και τη χαμένη ευκαιρία του ιδίου στο 81′, ωστόσο οι Μενιδιάτες με εύστοχο πέναλτι του Νατσιόπουλο στις αρχές της παράτασης πήραν τη νίκη και είναι αυτοί που στην 5η φάση θα υποδεχθούν την Κηφισιά.

Πλέον, ο Πιερικός καλείται να γυρίσει σελίδα και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και στον στόχο του προβιβασμού, αρχής γενομένης από την Κυριακή οπότε και παίζει εκτός έδρας με την Καστοριά, για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μπορεί το Κύπελλο να μην αποτελούσε προτεραιότητα για τον Πιερικό, και δικαίως καθώς φέτος αυτοσκοπός είναι η άνοδος, ωστόσο, αν δεν έλθουν άμεσα τα επιτυχημένα αποτελέσματα θα είναι δύσκολο να “διατηρηθεί η σπίθα που άναψε”, όπως είπε και ο “ισχυρός άνδρας” του Πιερικού, Τομ Παπαδόπουλος.

Το “φιλμ” του αγώνα
27′ Διακοπή στον αγώνα καθώς μία φωτοβολίδα κρότου λάμψης που έπεσε από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του Αχαρναϊκού, έσκασε δίπλα από τον πρώτο βοηθό, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Του παρασχέσθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία οι διαιτητές αποχώρησαν για τα αποδυτήρια. Μετά από 10 λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε, αφού εκκενώθηκε το τμήμα της κερκίδας που βρισκόταν κοντά στον βοηθό.
39′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Οικονομίκου, ο Μπλέτσας έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Σύρακα.
41′ Σουτ του Μπαλογιάννη μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σύρακα.
43′ Μετά από ωραία προσπάθεια του Ματζαλάκου που απέφυγε δύο αντιπάλους, ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Πιερικού έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπλέτσας έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

75′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσιαμήτα η κεφαλιά του Καρατάσιου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σύρακα.
81′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Πιερικό όταν ο Κυπαρίσσης βγήκε τετ α τετ με τον Σύρακα, προσπάθησε να τον ντριμπλάρει, τελικά βρέθηκε πλάγια και σέντραρε για τον Μπλέτσα που έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Νάκας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

92′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Νατσιόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για τον Αχαρναϊκό. Το πέναλτι υποδείχθηκε για ανατροπή του Σένε από τον Μπίντση.
94′ Μετά από γύρισμα του Κυπαρίσση, ο Ματζαλάκου δε μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Σύρρακα.
115′ Διαμαρτυρίες του Πιερικού για πέναλτι για χέρι του Στραβομύτη μετά από προσπάθεια του Γιαλαμίδη για κεφαλιά, ο διαιτητής όμως υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
119′ Σέντρα σουτ του Καλαϊτζή, μπλόκαρε ο Σύρακας.

Με τον Αχαρναϊκό αγωνίστηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού, Αρμάντο Γκούφας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλατσάκης με βοηθούς τους Παγουρτζή και Γεωργακόπουλο της ΕΠΣ Πειραιά ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Λαθύρης, επίσης της ΕΠΣ Πειραιά.

Κίτρινες κάρτες είδαν ο Νατσιόπουλος (80′) του Αχαρναϊκού και οι Μπλέτσας (20′), Κυπαρίσσης (51′), Δεληγιάννης (57′) και Μπλέτσας (77′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αχαρναϊκός (Γιώργος Παπακωστούλης): Σύρακας, Γκούφας, Νάκας, Μπιταξής, Μάναλης, Πηνιώτης, Γκούφας (63′ Σένε), Γερώνυμος, Ματσούκας, Νατσιόπουλος, Χατζής.

Πιερικός (Δημήτρης Κάλφας): Μπίντσης, Χατζηκωνσταντίνου, Δεληγιάννης (67′ Καλαϊτζής), Μακρίδης, Καρατάσιος, Μαραγκός, Μπλέτσας, Μπαλογιάννης (46′ Κυπαρίσσης), Μπάλλας (67′ Κατσιαμήτας), Οικονομίκος (67′ Κατσαβάκης), Ματζαλάκου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This