Επιλογή Σελίδας

Κατώτερος των περιστάσεων, ο Πιερικός, μπροστά σε περίπου 400 θεατές, δε μπόρεσε να κερδίσει τη Ζάκυνθο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Δημήτρη Κάλφα δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και ίσως θα πρέπει να αισθάνεται και… ευχαριστημένη που δεν έχασε καθώς η Ζάκυνθος ήταν αυτή που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με δοκάρι του Τσίγκρηλα στο 69′ και χαμένο τετ α τετ του Chimeli στο 80′.

Ο Πιερικός δε μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις νίκες μετά το εκτός έδρας “τρίποντο” επί του Μαγνησιακού και είναι εμφανές, αλλά και λογικό ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, δεδομένων των πολλών αλλαγών σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία.

Φυσικά θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι απουσίες παικτών που μπορούν να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στην τεχνική ηγεσία, στη συνέχεια (Διγκόζης, Παπαϊωάννου, Σαραντίδης, Φασίδης).

Κορυφαία στιγμή από πλευράς Πιερικού στο σημερινό παιχνίδι ήταν αυτή του 71′ όταν το σουτ του Κατσιαμήτα έφυγε ψηλά άουτ ενώ καλές στιγμές καταγράφηκαν επίσης, στο 46′ και στο 47′ με Ματζαλλάκου και Κυπαρίσση.

Πλέον, η προσοχή του Πιερικού στρέφεται στο Κύπελλο καθώς την Τετάρτη αγωνίζεται στο Μενίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό, για την 4η φάση του θεσμού.

Το “φιλμ” του αγώνα
15′ Εκτέλεση φάουλ του Νικολακόπουλου, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μπίντση.
18′ Ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφύγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οικονομάκη.
25′ Συρτή σέντρα του Μπάλλα από δεξιά, ο Τσίκρηλας έκοψε σε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάλλας αλλά η κεφαλιά του Κυπαρίσση δεν είχε τύχη.
30′ Σουτ του Γουσέτη μέσα από την περιοχή του, η μπάλα κόντραρε στα σώματα.
33′ Συρτή σέντρα του Νικολακόπουλου από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και στη συνέχεια της φάσης δυνατό σουτ του Νικολίτσα έφυγε πάνω από την εστία του Μπίντση.

46′ Σουτ του Ματζαλλάκου μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόπηκε από αμυντικό και έφυγε κόρνερ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, με τον Κατσαβάκη να μη μπορεί να προλάβει και να τη στείλει στα δίχτυα.
47′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσαβάκη από δεξιά, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
64′ Μετά από πάσα του Κατσαβάκη, ο Μπλέτσας έκανε το γυριστό σουτ το οποίο έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί της Ζακύνθου.
65′ Μακρινό σουτ Κατσιαμήτα, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Οικονομάκη.
68′ Οι Ζακυνθινοί βγήκαν στην αντεπίθεση τρεις με δυο, όμως το σουτ του Σούρμπη δεν είχε καμία τύχη.
69′ Η ομάδα της Ζακύνθου βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Τσίγκρηλα να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού, το ριμπάουντ πήρε ο Κακολύρης που σούταρε εκ νέου, απέκρουσε ο Μπίντσης και στη συνέχεια διαδοχικά σουτ των φιλοξενούμενων κόπηκαν και η μπάλα απομακρύνθηκε.
71′ Σουτ του Κατσιαμήτα από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Κυπαρίσση, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οικονομάκη.
80′ Λάθος έξοδος του Μπίντση, ο Chimeli που βγήκε απέναντί του, πρόλαβε και τον “κρέμασε” αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το ανυπεράσπιστο τέρμα.
82′ Εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη από δεξιά, μπλόκαρε εύκολα ο Οικονομάκης.
90’+3′ Συρτό σουτ του Μπλέτσα, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ρηγόπουλος με βοηθούς τους Γκόγκο και Σαμαρά, της ΕΠΣ Ημαθίας.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν ο Γιαλαμίδης (39′) του Πιερικού και οι Γουσέτης (20′) και Κάρδαρης (79′) της Ζακύνθου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Δημήτρης Κάλφας): Μπίντσης, Χατζηκωνσταντίνου, Καλαϊτζής, Γιαλαμίδης, Μαραγκός, Μπλέτσας, Οικονομίκος (46′ Κατσαβάκης), Μπάλλας (46′ Ματζαλλάκου), Κυπαρίσσης, Κατσιαμήτας (75′ Kogeldans), Μπαλογιάννης (81′ Ανανιάδης).

Στον πάγκο: Ανανιάδης, Μυρωτής, Μπαλάφας, Μακρίδης, Στόιος, Καρατάσιος.

Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης): Οικονομάκης, Νικολακόπουλος, Μεντής, Λιβέρης, Μούστα, Τσίκρηλας, Γουσέτης (46′ Κάρδαρης), Νικολίτσας (46′ Κακολύρης), Chimeli, Σούρμπης (90’+2′ Αγκαράι), Λαμπόγλου (66′ Σάιμπερτ).
Στον πάγκο: Μπιάζης, Ντόνκας, Καψάσκης, Τέλλες, Φυτόπουλος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This