Επιλογή Σελίδας

Του Χάρη Σκανδάλη

Σύντομο αποδείχθηκε το «ταξίδι» του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς η παρθενική του συμμετοχή στον ιστορικό αυτό θεσμό, δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε 5-0 από τον Εθνικό Πειραιώς και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλά, με τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που είχαν τη πρώτη καλή στιγμή στο 7ο λεπτό με τον Αντωνίου να σουτάρει, αλλά ο Σταυρακάκης με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με ένα σουτ του Λυδάκη, που όμως ο βρήκε τον τερματοφύλακα Κουμπουλα σε ετοιμότητα.

Στο 10’ νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, που πήγε να εκμεταλλευτεί μία αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως το σουτ που έγινε κόντραρε και κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 21’ νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, που όσο περνούσε ο χρόνος, ανέβασε τον ρυθμό του και τη πίεσή του, αυτή τη φορά μία κεφαλιά του Χρούστινετς, πέρασε άουτ.

Στο 23’ ανατράπηκε o Γεωργούσης εντός περιοχής, με τον Αντωνίου να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να «γράφει» το 1-0 που έδωσε μεγαλύτερη πνοή στους Πειραιώτες, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, εκμεταλλεύτηκαν μία λάθος πάσα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και βγήκαν γρήγορα στην «κόντρα» με τον Πολύζο με περιπετειώδη τρόπο να καταφέρνει από κοντά να την «σπρώξει» στα δίχτυα και να «γράψει» το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ παρά το 2-0, στο 40’ απείλησε με μία σέντρα σουτ του Λυδάκη, που όμως βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Εθνικού, ενώ νέα καλή ευκαιρία λίγο πριν το ημίχρονο είχε ο Εθνικός με τον Αντωνίου, όμως ο Σταυρακάκης εντυπωσιακά απομάκρυνε.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Εθνικός βρήκε και τρίτο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μακρυγιάννη, ο Κουράκης με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» το 3-0.

Στην επανάληψη, ο Εθνικός Πειραιώς μπήκε με τέσσερις αλλαγές, καθώς ο Βαγγέλης Χαντές, προχώρησε σε αντικατάσταση των Ζωγραφάκη, Μακρυγιάννη, Μαλάι και Γεωργούση, περνώντας στη θέση τους, τους Παπαγγελή, Κυριαζή, Μπουτσικάρη και Τσιάβο.

Στο 58’ η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, με ένα αδύναμο σουτ του Ντινιωτάκη, να μπλοκάρει εύκολα ο Σταυρακάκης, ενώ στο 53’ ο Κουράκης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Κουμπουλα σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 54’ ο Εθνικός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι, με τον Αντωνίου αυτή τη φορά να το κερδίζει, με τον Πολύζο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με διπλή προσπάθεια να κάνει το 4-0, καθώς ο Σταυρακάκης αρχικά απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού «έγραψε» το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 66’ ο Ντινιωτάκης έβαλε ουσιαστικά το «κερασάκι» στην τούρτα, με απίθανο τρόπο έξω από τη περιοχή «έγραψε» το 5-0, σ’ ένα γκολ αρκετά εντυπωσιακό.

Η συνέχεια, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Πειραιώς ουσιαστικά να έχουν «σφραγίσει» τη νίκη και την πρόκριση στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εθνικός ΟΦΠΦ (Βαγγέλης Χαντές): Κουμπούλα, Πλουμάτος, Ζωγραφάκης (46′ Παπαγγελής), Κατσογιάννης, Χρούστινετς, Μαλάι (46′ Τσιάβος), Ντινιωτάκης, Πολύζος, Γεωργούσης (46′ Κυριαζής), Μακρυγιάννης (46′ Μπουτσικάρης), Αντωνίου (70′ Ζαμάνης).

ΠΑΟ Κρουσώνα (Βασίλης Πλεσίτης): Σταυρακάκης, Σημαιάκης (36′ λ.τρ. Κοκολογιάννης), Στρατάκης (86′ Κάββαλος), Σαριδάκης (86′ Βαμβουκάκης), Μαυροειδής, Παπαδιός, Μανουσάκης, Σηφάκης, Τζουβάρας (63′ Βαρδής), Λυδάκης (63′ Σεραφειμίδης), Κουράκης.

Πηγή: Grand Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This