Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Υπάτου για την Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2023-2024 υποδέχθηκε την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Διλινάτα στο δημοτικό γήπεδο της Ελλοπίας λόγω έργων στο δημοτικό στάδιο της Θήβας!

Το συγκρότημα του Γιώργου Αντωνόπουλου που προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 6-0 της ομάδας που προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κεφαλλονιάς/Ιθάκης και έτσι προκρίθηκε εύκολα στην Β’ φάση όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Παναργειακού, εντός έδρας!

Τα γκολ για τους θριαμβευτές πέτυχαν οι: Μπάρο (2), Τσίπρας, Ποτουρίδης, Ντρούγκας και Αλμπάνης!

Το φιλμ του ματς

Οι παίχτες του ΑΟ Υπάτου μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, πίεσαν από την αρχή για το γκολ και μόλις στο 4ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Δημήτρη Τζωρτζάτου μετά από το σουτ του Τσίπρα!

Ο Αλμπάνης έδωσε στον Σταγάκη, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Τσίπρας έκανε το σουτ, ο Τζωρτζάτος έβαλε το χέρι του, ο διαιτητής ήταν μπροστά στην φάση και αμέσως έδειξε την άσπρη βούλα!

Την ποινή ανέλαβε να εκτελέσει ο Ποτουρίδης, ο Μαγδαληνός έπεσε σωστά δεξιά και απέκρουσε και το ίδιο έκανε και στο σουτ που έκανε ο Αλμπάνης και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους να προηγηθούν νωρίς στο σκορ.

Στο 8’ φάουλ για τους γηπεδούχους από δεξιά, έγινε το σουτ, η μπάλα πήγε στον Τσίπρα, δεξιά, έκανε το γέμισμα αυτός, η μπάλα στο χέρι του αρχηγού των νησιωτών, Διονύση Τζωρτζάτου, φωνές από τους παίχτες του Α.Ο. Υπάτου για πέναλτι, ο διαιτητής πολύ κοντά στην φάση έδειξε ότι δεν υπήρχε παράβαση και στην συνέχεια την κίτρινη κάρτα στον ο Τσίπρα για διαμαρτυρία!

Στο 12’, στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι, έγινε το σουτ από τον Φώτη Τζωρτζάτο, δεν ανησύχησε τον Αθανασόπουλο!

Στο 15’ ο Ντρούγκας από δεξιά έκανε την συρτή, παράλληλη, σέντρα, ο Δημήτρης Τζωρτζάτος δεν επέτρεψε στον Ποτουρίδη να κάνει καλό πλασέ, η μπάλα πέρασε άουτ! Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΟ Υπάτου!

Δυο λεπτά αργότερα ο Τσίπρας έδωσε στον Ποτουρίδη, μέσα στην περιοχή, αυτός δεν έκανε καλό σουτ, η μπάλα άουτ!

Στο 27’ ο Μκρτσιάν έκανε ωραία κάθετη στον Βαλμά, αυτός έκανε την κίνηση, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, το διαγώνιο σουτ που έπιασε, όμως, πέρασε μόλις άουτ (φωτο)!

Στο 31’ ο Αλμπάνης από αριστερά, έκανε την πάσα στον Τσίπρα, μέσα στην περιοχή, ο Δημήτρης Τζωρτζάτος πήγε πολύ άγαρμπα πάνω του, τον ανέτρεψε, ο διαιτητής πολύ κοντά στην φάση, έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, καμία διαμαρτυρία από τους φιλοξενούμενους, δεύτερο πέναλτι για τον Α.Ο. Υπάτου.

Την εκτέλεση αυτή την φορά ανέλαβε ο παίχτης που το κέρδισε, ο Τσίπρας, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαγδαληνού, ο οποίος αυτή την φορά δεν έπεσε, γκολ για τον Τσίπρα, γκολ για τον ΑΟ Υπάτου, πρώτο της σεζόν, που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους και έδιωξε το όποιο άγχος (φωτο)!

Στο 36’ ο Μκρτσιάν έκανε την πάσα στον Ντρούγκα, αυτός έκανε την κίνηση, μπήκε στην περιοχή, έπιασε και το σουτ, ο Μαγδαληνός ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε!

Στο 37’ ο Αλμπάνης, από αριστερά, με ωραίο σλάλομ μπήκε στην περιοχή των νησιωτών, δεν έκανε το σουτ, αλλά οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν άμεσα, στην δεύτερη προσπάθειά του να διώξει ο Γεράσιμος Τζωρτζάτος βρήκε το πόδι του Αλμπάνη από κάτω ο οποίος είχε προλάβει να το βάλει και να βρει την μπάλα και τρίτο πέναλτι για την ομάδα του Υπάτου!

Αυτή την φορά την ποινή εκτέλεσε ο Ντρούγκας, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μαγδαληνού, ο οποίος έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να διώξει και 2-0 για τον ΑΟ Υπάτου (φωτο).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για τους νησιώτες, ο Διονύσης Τζωρτζάτος με το τακούνι έδωσε στον Φώτη Τζωρτζάτο, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Αθανασόπουλος απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλμπάνης έδωσε στον Ποτουρίδη, αυτός μέσα στην περιοχή και αριστερά προσπάθησε να δώσει στον Ντρούγκα, δεξιά, δεν ήταν καλή η πάσα και η μπάλα πέρασε άουτ!

Στο 41’ ο Τσίπρας έδωσε ωραία πάσα στον Αλμπάνη αυτός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με το αριστερό από πλάγια θέση, ο Μαγδαληνός απέκρουσε με το δεξί του πόδι στην κλειστή γωνία!

Στο 44’ κόρνερ για τον ΑΟ Υπάτου από τα δεξιά, στην εκτέλεση ο Ντρούγκας, ο Ποτουρίδης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά (φωτο), έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαγδαληνού (φωτο) και έτσι, σε ένα κομβικό, χρονικό σημείο, έκανε το 3-0 που κλείδωσε την νίκη των γηπεδούχων και την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Τρια λεπτά μετά από την έναρξη του β’ μέρους οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και πάλι στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Ντρούγκα, μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Μαγδαληνός απέκρουσε και στην συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί!

Δυο λεπτά αργότερα οι του Υπάτου και πάλι στο προσκήνιο, ο Τσίπρας έκανε το γέμισμα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Τσίπρας πίεσε, έκλεψε, έκανε και την πάσα στον Αλμπάνη, αυτός φάτσα με το γκολ έκανε κακό πλασέ και έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα! Μεγάλη ευκαιρία για το Υπατο!

Στο 51’, αντίθετα, έγιναν όλα άψογα από τους παίχτες του Υπάτου. Ο Σταγάκης έκανε την πάσα στον Γλυνό, αυτός έδωσε στον Ποτουρίδη, αυτός γύρισε στον Μπάρο, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου μέρους και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μαγδαληνό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη, μέσα σε χλιαρές διαμαρτυρίες από τους νησιώτες για οφ-σάιντ!

Το ματς από εκεί και πέρα απέκτησε… διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά η ομάδα του Υπάτου συνέχισε να πιέζει και στο 54’ ο Μπακαούκας έβγαλε τη σέντρα, ο Ποτουρίδης, όμως, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 58’ οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ, στην εκτέλεση ο Σταγάκης, απέκρουσε ο Μαγδαληνός, ο Ντρούγκας το νέο σουτ και πάλι απέκρουσε ο Μαγδαληνός!

Στο 65’ ο Γλυνός έδωσε στον Αλμπάνη, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα, πλάσαρε με το αριστερό κάτω από το σώμα του Μαγδαληνού, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και 5-0!

Στο 73’ και πάλι στην επίθεση ο ΑΟ Υπάτου, ο Μπούσης από αριστερά έβγαλε την σέντρα, ο Πολυμέρης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ!

Στο 80’ οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, ο Μκρτσιάν έδωσε στον Πολυμέρη, αυτός, στον Μπάρο, αυτός γύρισε στον Γλυνό, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μαγδαληνός ενστικτωδώς απέκρουσε σε κόρνερ!

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Ντρούγκας, ο Μκρτσιάν έπιασε την δυνατή κεφαλιά, με το κεφάλι ο Μαγδαληνός απέκρουσε, η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα!

Στο 82’ και πάλι στην επίθεση ο ΑΟ Υπάτου, έγινε η σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μαγδαληνού, ο Μπάρο, ο οποίος είχε ακολουθήσει την φάση, επωφελήθηκε, την έστειλε στα δίχτυα, για να γράψει το 6-0.

90+4′ Στην εκπνοή του ματς και μετά από την εκτέλεση φάουλ του Ντρούγκα, από δεξιά, η κεφαλιά του Σταγάκη πέρασε άουτ!

ΑΟ Υπάτου (Γιώργος Αντωνόπουλος, 4-2-3-1): Αθανασόπουλος (65’ Τουρκοχωρίτης) – Σταγάκης, Μπακαούκας, Μκρτσιάν, Ντρούγκας – Μπούσης, Γλυνός – Βαλμάς (46’ Μπάρο), Τσίπρας (65’ Πολυμέρης), Αλμπάνης – Ποτουρίδης (68’ Αρμένης).

ΑΟ Διλινάτα (Χρήστος Τζωρτζάτος): Μαγδαληνός – Γεράσιμος Τζωρτζάτος (60’ Πούλα), Δημητράγγελος Τζωρτζάτος, Κώστας Τζωρτζάτος, Καλαφάτης, Διονύσης Τζωρτζάτος, Δρόσος (81’ Γκερβένη), Κουράνης (60’ Ρεπούσης), Γκόρρεια (71’ Τανουσάι), Λουκάτος, Φώτης Τζωρτζάτος.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Λεωνίδας Σταύρου από την Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής με βοηθούς τον Θεόδωρο Κατσαρό από την Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας και τον Γιάννη Ντοβολη από την Ε.Π.Σ. Εύβοιας.

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Παναγιώτης Κορτέσης από την Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Πηγή: Star Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This