Επιλογή Σελίδας

Στην τέταρτη χρονιά του στην Super League, ο Βόλος κατάφερε να μπει στην εξάδα της βαθμολογίας και να συμμετάσχει για πρώτη φορά στα Playoffs.

Η πορεία του στον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος ήταν εκείνη που το “έκλεισε” το εισιτήριο για αυτή τη διαδικασία, ενώ οι πέντε διαδοχικές νίκες του από την 5η μέχρι και την 9η αγωνιστική τον κράτησαν σε απόλυτη επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Η πορεία του Β’ Γύρου, τα πέντε ματς που έμεινε χωρίς να σκοράρει, καθώς και οι εννέα ήττες στα δέκα ματς των Playoffs ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να δημιουργήσει μια αντίθεση σε σχέση με την έναρξη και να γράψει πολλές αρνητικές επιδόσεις. Είχε την χειρότερη άμυνα από όλες τις χρονιές του στην κατηγορία, ενώ σημείωσε και τις λιγότερες νίκες στην έδρα του.

ΘΕΣΗ: 6η
ΝΙΚΕΣ: 11
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 7
ΗΤΤΕΣ: 18
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 35
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 66
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ:   ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-3

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Οσβάλντ Τανσό ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας, αλλά μετά την 1η αγωνιστική και την εντός έδρας ισοπαλία με 3-3 στο Βόλο με τον Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσε παρελθόν.

Ο Κώστας Μπράτσος κλήθηκε για τρίτη φορά να βρεθεί στην άκρη του πάγκου και με την “προϋπηρεσία” των 24ων αγώνων στον πάγκο του Βόλου, οδήγησε την ομάδα μέχρι το τέλος. Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στην ομάδα του Βόλου στην Super League, αφού ξεπέρασε τον Μιγκέλ Πέρεθ που είχε 30 αγώνες και πλέον έχει φτάσει τους 59.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Βόλος είχε 36 ποδοσφαιριστές σε αυτή τη σεζόν, τους περισσότερους που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχέση με στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην κατηγορία. Η προηγούμενη επίδοση ήταν τη σεζόν που συμμετείχε για πρώτη φορά στη Super League και τότε είχαν αγωνιστεί 31 παίκτες. Ο Νικολάι Άλχο ήταν ο ποδοσφαιριστής που συμμετείχε στα περισσότερα παιχνίδια, με 34 παρουσίες, τις 32 ως βασικός και τις 2 ως αλλαγή.
Ο Σαράντης Τσελεμπάκης με το χρόνο συμμετοχής που πήρε στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2005 που αγωνίστηκε στην Super League.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/841/teamComp/21/)

ΤΕΡΜΑΤΑ

Ο Βόλος “βρήκε” γκολ από 15 ποδοσφαιριστές αυτή τη σεζόν και ο Μίλος Ντέλιτιτς με τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς πρόσφεραν τα περισσότερα. Τα 6 γκολ που σημείωσαν ο καθένας δεν είναι τα λιγότερα για πρώτο σκόρερ, αφού την πρώτη χρονιά οι Τόρες – Μουνιόθ είχαν από 5 γκολ. Επτά από τους 15 σημείωσαν από ένα γκολ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/841/teamComp/21/)

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Βόλος συμπλήρωσε τα 100 παιχνίδια στην Super League και αυτό συνέβη στην ισοπαλία Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 3-3.

Ο Βόλος κατάφερε για τέταρτη διαδοχική σεζόν να επικρατήσει στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι και αυτή τη φορά το έκανε με αντίπαλο την ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης. Το σερί του ξεκίνησε με τον Πανιώνιο το 2019-20 (2-1), συνεχίστηκε με τον Ατρόμητο το 2020-21 (2-0) και το 2021-22 επικράτησε της Λαμίας με 2-1.

Οι πέντε διαδοχικές νίκες που έκανε ο Βόλος στον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος αποτελούν ρεκόρ και με αυτή την επίδοση άφησε πίσω τις τρεις διαδοχικές νίκες που είχε από το 2021-22.

Ο Τάσος Τσοκάνης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Βόλου που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στην Super League με την ομάδα της Μαγνησίας. Ο Έλληνας μέσος άφησε πίσω του και τον Φράνκο Φεράρι, ο οποίος είχε συμπληρώσει τα 100 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τον Βόλο και πλέον είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας με 113.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This