Επιλογή Σελίδας

Στις πέντε από τις οκτώ τελευταίες παρουσίες του στην Super League, o Ατρόμητος έχει ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στην 8η θέση της βαθμολογίας, όπως συνέβη και αυτή τη σεζόν.

Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πάρει δύο διαδοχικά τρίποντα, αλλά είχε μια από τις καλύτερες άμυνες των τελευταίων χρόνων, με μόλις 36 τέρματα, έναντι 52 της περσινής σεζόν.

Στη διαδικασία των Playouts έχασε μια θέση σε σχέση με την κανονική περίοδο, αλλά ηττήθηκε μόνο στα δύο από τα επτά παιχνίδια του.

Από τις επτά νίκες που έκανε την φετινή σεζόν, μόνο στις τρεις πρώτες δέχθηκε τέρμα, ενώ οι πέντε που ακολούθησαν σε κανονική διάρκεια και Stoiximan Playouts ήταν χωρίς να παραβιαστεί η εστία.

  • ΘΕΣΗ: 8η
  • ΝΙΚΕΣ: 9
  • ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 11
  • ΗΤΤΕΣ: 13
  • ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 34
  • ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 36
  • ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-4

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κρις Κόλμαν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου την προηγούμενη σεζόν και στις 6 Ιανουαρίου 2022 κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο (ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1). Η πρώτη του σεζόν κύλησε σε πλήρη αρμονία, αφού είχε 6 νίκες – 6 ισοπαλίες – 6 ήττες. Τον ίδιο δρόμο έχει διαλέξει για όλη την παρουσία του στους πάγκους ελληνικών ομάδων (ΑΕΛ – Ατρόμητος), αφού πλέον σε 66 επίσημα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος έχει 22 νίκες – 22 ισοπαλίες και 22 ήττες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Γκαετάν Ρομπάιγ ήταν ο ποδοσφαιριστής που κατάφερε να αγωνιστεί και στα 33 ματς του προγράμματος του Ατρομήτου για το πρωτάθλημα, ενώ έχασε μόλις ένα από τα τρία για το Κύπελλο Ελλάδος. Στην πρώτη χρονιά του, ο 30χρονος Γάλλος ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Περιστερίου, η οποία χρησιμοποίησε 26 ποδοσφαιριστές, πολύ πιο κάτω από τους 31 που είχαν πάρει ευκαιρία στις δύο προηγούμενες σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΔΩ

ΤΕΡΜΑΤΑ

Ο Βίνταρ Κιάρτανσον ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ατρομήτου αυτή τη σεζόν με 6 γκολ. Αυτή είναι η πρωτιά με τα λιγότερα τέρματα για την τελευταία πενταετία, αφού η προηγούμενη πρόσφατη επίδοση ήταν του Μανούσου με 8 το 2020-21, ενώ ακριβώς την προηγούμενη ο Έλληνας επιθετικός είχε σημειώσει 14. Συνολικά δίχτυα βρήκαν 13 ποδοσφαιριστές, όσοι και το 2020-21 που είναι οι περισσότεροι της τελευταίας πενταετίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΕΔΩ

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Ατρόμητος στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος σημείωσε τρία γκολ σε εννέα λεπτά (53’ Κεσρίντα, 55’ Φριντζόνσον, 61’ Ρομπάιγ). Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού το 2017-18 είχε συμβεί στο Ατρόμητος – Λαμία 3-0, όταν οι Ουάρντα (27’), Μανούσος (28’), Μανούσος (35’) είχαν σημειώσει τρία γκολ πάλι σε εννέα λεπτά.

Τα 250 επαγγελματικά παιχνίδια στην καριέρα του έφτασε ο Κυριάκος Κιβρακίδης στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκης. Οι 175 από τις συμμετοχές του – τότε – ήταν για την Super League.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This