Επιλογή Σελίδας

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 11η θέση αφού του στοίχησαν στις τελευταίες αγωνιστικές οι έξι διαδοχικές ισοπαλίες που αποτέλεσαν και ιστορικό ρεκόρ για την ομάδα της Ηπείρου.

Στα Playouts ξεκίνησε με δύο ήττες και βρέθηκε σε χαμηλά περιόδου, αλλά οι τρεις διαδοχικές νίκες που ακολούθησαν τον έφεραν τελικά στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Πήρε μόλις δύο εκτός έδρας νίκες, αρκετά χαμηλότερα από τις τέσσερις και πέντε που είχε αντίστοιχα στις δύο προηγούμενες σεζόν.

Επιθετικά κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με τις τελευταίες του σεζόν στην Super League, αλλά αμυντικά έκανε την τέταρτη χειρότερη επίδοση στα 27 χρόνια της παρουσίας του στην κατηγορία.

ΘΕΣΗ: 9η

ΝΙΚΕΣ: 7

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 13

ΗΤΤΕΣ: 12

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 33

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 50

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-3

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Θανάσης Στάικος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας το καλοκαίρι έπειτα από την αποχώρηση του Ηρακλή Μεταξά. Ήταν το ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού στην Super League, με προηγούμενη εμπειρία στις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια. Διατήρησε τις ισορροπίες και στα 33 ματς της σεζόν είχε απολογισμό 7 νίκες – 13 ισοπαλίες – 13 ήττες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Τρεις ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στην πρώτη θέση των συμμετοχών και είχαν παρουσία στα 31 από τα 33 ματς της περιόδου για την ομάδα της Ηπείρου. Οι Κάρλες Σορία, Ροντρίγκο Εραμούσπε και Αχμάντ Μορέιρα  ήταν αυτοί που ήταν βασικά στελέχη και οι δύο πρώτοι ξεκίνησαν μάλιστα στην αρχική σύνθεση και στα 31 ματς που αγωνίστηκαν, ενώ ο Μορέιρα ήταν 26 φορές βασικός και έξι κλήθηκε από τον πάγκο για να βοηθήσει. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 34 ποδοσφαιριστές αυτή τη σεζόν, αρκετά περισσότεροι από τα δύο προηγούμενα χρόνια που ο αριθμός ήταν στους 26 και 27 αντίστοιχα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/850/teamComp/21/)

ΓΚΟΛ

Δέκα ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα βρήκαν δίχτυα αυτή τη σεζόν, με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε να είναι εκείνος που σκόραρε 9 φορές. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι Παμλίδης και Μπαλάν με 6 τέρματα, ενώ ο Ροσέρο Κέβιν σκόραρε τέσσερις φορές. Τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες σεζόν στην πρώτη θέση ήταν ποδοσφαιριστής με μονοψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ το 2021-22 ο Περέα έκλεισε τη σεζόν με 10 γκολ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/850/teamComp/21/)

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκε το 1100 γκολ του στην Α’ Εθνική/Super League και χρειάστηκαν 852 αγώνες για να συμβεί αυτό. Έχει υπέρ του 882, λίγο παραπάνω από ένα σε κάθε παιχνίδι της ιστορίας του στην κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε έξι διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και δημιούργησε νέο ρεκόρ στην ιστορία του, αφού έσπασε την επίδοση του 2014-15 που είχε πέντε σερί ισοπαλίες εντός και εκτός έδρας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This