Επιλογή Σελίδας

Ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 11η θέση της βαθμολογίας, κυρίως χάρη στην πορεία που έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και λιγότερο στα Stoiximan Playouts, όπου είχε συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στις επτά αναμετρήσεις του.

Μακριά από την έδρα του πήρε τέσσερις νίκες, κάτι που δεν αποτελεί ρεκόρ, αφού πέρσι επικράτησε σε έξι.

Βέβαια αυτή τη σεζόν έκανε την πιο παραγωγική του επίδοση μακριά από την έδρα του, αφού “βρήκε” 19 τέρματα και βελτίωσε το ρεκόρ των 18 που είχε δημιουργήσει μόλις πέρσι.

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που σημειώνει λιγότερα γκολ στην έδρα του από ότι εκτός. Αυτή ήταν η 13η του σεζόν στην κατηγορία και ξεπέρασε το φράγμα των 400 αναμετρήσεων σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League.

  • ΘΕΣΗ: 11η
  • ΝΙΚΕΣ: 7
  • ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 9
  • ΗΤΤΕΣ: 17
  • ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 32
  • ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 53
  • ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-4

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Γιάννης Αναστασίου έκλεισε την δεύτερη γεμάτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση όλων των εποχών, πίσω από τον Μάκη Χάβο (128 αγώνες) και τον Τραϊανό Δέλλα (69 αγώνες). Επιβεβαίωσε την σωστή διαχείριση που έχει πάνω στο Νίκο Καρέλη, ο οποίος έχει σημειώσει 50 γκολ στην Super League και τα 46 είναι υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Παναιτωλικός χρησιμοποίησε 33 ποδοσφαιριστές, τους περισσότερους που έχει κάνει ποτέ σε σχέση με τις προηγούμενες 12 παρουσίες του στην Α’ Εθνική/Super League. Ο Γιάκομπ Λάρσον αγωνίστηκε τα περισσότερα λεπτά από όλους (2902), αλλά τόσο ο Σουηδός, όσο και οι Σενγκέλια και Μλάντεν είχαν συμμετοχή στα 31 από τα 33 παιχνίδια της ομάδας του Αγρινίου.

ΓΚΟΛ

Ο Νίκος Καρέλης έκανε την δεύτερη πιο παραγωγική του σεζόν στην Super League έπειτα από εκείνη του 2014-15 που σημειώσει 16 γκολ με τον Παναθηναϊκό σε 36 ματς. Τα 13 με τον Παναιτωλικό τον έφεραν στην τρίτη θέση του γενικού πίνακα και τον μοναδικό Έλληνα που σημειώσει διψήφιο αριθμό γκολ. Έφτασε τα 50 τέρματα στην Super League και πλέον βρίσκεται πλέον σε μια λίστα με 161 ποδοσφαιριστές που το έχουν καταφέρει στην ιστορία της κατηγορίας.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Νίκος Καρέλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού αυτή τη σεζόν και είναι ο πρώτος που καταφέρνει να σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια περίοδο για την ομάδα του Αγρινίου. Τα 13 γκολ του τον οδήγησαν και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της ιστορίας του Παναιτωλικού στην Α’ Εθνική/Super League, αφού ξεπέρασε τον Καμαρά και τον Μοράρ που ήταν στα 16 τέρματα. Συνολικά έχει σκοράρει πλέον 20 τέρματα με τα χρώματα του Παναιτωλικού.

Τους 400 αγώνες στην Super League έφτασε ο Παναιτωλικός το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στην αναμέτρηση του με την Λαμία. Η ομάδα του Αγρινίου συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική/Super League την σεζόν 1975-76. Στις 9 Νοεμβρίου 1975 έκανε πρεμιέρα στην έδρα του με νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό με 1-0 και το πρώτο γκολ του σημειώσε ο Μιχάλης Γλυκοκάλαμος στο 60ο λεπτό με κεφαλιά.

Τις 100 συμμετοχές στην Super League έφτασε ο Γιάννης Μπουζούκης μόλις στην 4η παρουσία του με τον Παναιτωλικό, αφού πριν είχε 78 αναμετρήσεις με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και 18 με αυτά του ΟΦΗ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This