Επιλογή Σελίδας

Στην ιδρυτική σεζόν της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας (1980-81), συναντήθηκαν για το δεύτερο γύρο του θεσμού του Κυπέλλου ο Αιγινιακός με τον Μεγάλο Αλέξανδρο Παλιού Ελευθεροχωρίου (1-0).

Οι Αιγινιώτες με προπονητή τον παλιό άσσο της “χρυσής εποχής” του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θόδωρο Σαλαπασίδη, επικράτησαν δύσκολα του Παλιού Ελευθεροχωρίου στο κοντινό ντέρμπι της βόρειας Πιερίας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των δύο ομάδων είναι ότι επί πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, αρκετοί ποδοσφαιριστές φόρεσαν τη φανέλα αμφότερων των γειτονικών σωματείων ή προέρχονται από το Παλιό Ελευθεροχώρι, όπως κατά την περυσινή χρονιά δύο παίκτες, που κατάγονται από το γειτονικό χωριό αγωνίζονταν στον Αιγινιακό, αφού η ομάδα του δεν υφίσταται εδώ και μακροχρόνιο διάστημα.

Πρόκειται για τον Κώστα Φιρινίδη και Μιχάλη Τσολακίδη, που παίζουν μ’ επιτυχία στους Κυανόλευκους.

Παλαιότερα την διαδρομή Παλιό Ελευθεροχώρι – Αιγίνιο έκαναν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο αιγινιώτικο ποδόσφαιρο.

Πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο να τους αναφέρουμε για να “θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι”!

Βασίλης Κωνσταντινίδης, Σάκης Τσολακίδης, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Κωνσταντινιδης, Γιώργος Παρούσης (προσφάτως έφυγε από την ζωή), Μανόλης Ορφανός, Γιάννης Σαλπιγγίδης, Παύλος Προβατίδης, Πάνος Κουτσουράς και Γιάννης Φρινίδης, που μαζί με τους πιο νεαρούς, που αναφέραμε πιο πάνω ξεπερνούν μια ενδεκάδα. Και αν ξεχνώ κάποιον ας με συγχωρέσει, γιατί δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

20230525_142654

Ανταπόκριση της εφημερίδας Θεσσαλονίκη, με τη περιγραφή – κριτική του αγώνα κυπέλλου Αιγινιακός- Μέγας Αλέξανδρος Παλιού Ελευθεροχωρίου (1-0), από τον υπογράφοντα

IMG_20210101_090115

Ο αγιασμός του Αιγινιακού της αντίστοιχης περιόδου (1 Αυγούστου 1980)

Ο Δημήτρης Κοεμτζής (δεξιά) αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ως μέσος με το Νο8 . Ήταν από τα πρώτα ματς της σπουδαίας καριέρας του. Στη φώτο αρκετά χρόνια μετά στα Τρίκαλα Θεσσαλίας την περίοδο 1989-90, για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής επαγγελματικής κατηγορίας.

IMG_20210503_153844

Pin It on Pinterest

Shares
Share This