Επιλογή Σελίδας

Την αγωνιστική περίοδο 2006-07 η ομάδα μπάσκετ του Αιγινιακού έφτασε στο απόγειο της δόξας της ανεβαίνοντας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας.

Μεταξύ των αντιπάλων ομάδων, με μεγάλη παράδοση στην ελληνική καλαθοσφαίριση, για το συγκρότημα του Γιάννη Χατζούλη ήταν και ο ΓΣ Περιστερίου, ιστορικό σωματείο, που τις σεζόν 2000-01 και 2001-02 έλαβε μέρος στην EuroLeague και παλαιότερα στο κύπελο Κόρατς, ενώ στις τάξεις του διέθετε στο παρελθόν τους σπουδαίους μπασκεμπολίστες, Άγγελο Κορωνιό και Όντι Νόρις.

Το παιχνίδι του β’ γύρου, που έγινε στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου ήταν πολύ κρίσιμο, αφού ο μεν Αιγινιακός πάλευε για την παραμονή του στην κατηγορία, το δε Περιστέρι (πήρε τη νίκη στο β’ ημίχρονο με δυνατή αντεπίθεση), του Μάνου Μανουσέλη, που μάχονταν για την άνοδο του στην Α2 εθνική κατηγορία, κάτι που τελικά δίκαια πέτυχε.

Η φιλοξενία των νεοφώτιστων Αιγινιωτών ήταν υποδειγματική προς τους φιλοξενούμενους, γεγονός που αναγνωρίστηκε από την ομάδα των Αθηνών.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή φιλάθλου των Περιστεριωτών, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φως των Σπορ.

20230525_142722

Pin It on Pinterest

Shares
Share This